Ψητό χοιρινό με μήλα και αποξηραμένα βερίκοκα
Ψητό χοιρινό με μήλα και αποξηραμένα βερίκοκα


Υλικά

1 κιλό νωπού χοιρινού κρέατος

60 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα

2 τεμάχια μήλα

1 κιλό κρεμμύδι

Δενδρολίβανο

Λεμόνι

25 γρ. κάσιους

Πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

Eλαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, πάπρικά και δυο κουταλιές ελαιόλαδο και του κάνουμε μασάζ για να διεισδύσουν τα αρώματα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το κρέας και μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 ° C για 1 ώρα και 50 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε στους 220 ° C, αφαιρούμε το αλουμίνιο και μαγειρεύομε για άλλα 5 λεπτά.

Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια διατηρώντας τη φλούδα και τα διατηρούμε στο χυμό από το 1/2 λεμόνι. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα για 5 λεπτά. Απενεργοποιούμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα κάσιους.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα και τα βερίκοκα στο ταψί με το κρέας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!