Μπρόκολο ογκρατέν
Μπρόκολο ογκρατέν


Υλικά

1 μεσαίο μπρόκολο σε μπουκετάκια

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

4 αβγά

300 γραμμάρια γάλα 1,5 %

300 γρ. τσένταρ τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά

αλάτι και πιπέρι

100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!