Γαλοπούλα με μανιτάρια
Γαλοπούλα με μανιτάρια


Υλικά

500 γραμμάρια φιλέτα γαλοπούλα

400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια

40 γραμμάρια βούτυρο

Ένα ποτήρι ζωμό

Ένα ποτήρι λευκό κρασί

3 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μια σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο με το βούτυρο. Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε καθαρίσει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά. Τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά, για αυτό συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι αν εξατμιστούν.

Ύστερα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν το κρασί έχει εξατμιστεί, μειώνουμε τη θερμκρασία, προσθέτουμε το ζωμό, τοποθετουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40-50 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό. Εάν τα υγρά μειώνονται πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμού.

Λίγα λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, ρυθμίζουμε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!