Υλικά
450γρ. σπαγγέτι
2 καλαμπόκια, μόνο οι σπόροι
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη
4 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
2κ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2φλ. έτοιμη πέστο
500γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας κι έπειτα στράγγιξέ τα καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το καλαμπόκι, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και τα κρεμμύδια με το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βάλε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μαζί με το πέστο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακάτεψε τα μακαρόνια με την πέστο και τα λαχανικά.