Ρύζι με καρύδα και γαρίδες
Ρύζι με καρύδα και γαρίδες


Υλικά

280 γρ. ρύζι basmati

250 γραμμάρια κρέμας καρύδας

2 λάιμ

20 γαρίδες καθαρισμένες

1 σκόρδο

Σαφράν

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το ρύζι σε βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη. Εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σαφράν και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες προσθέτουμε το χυμό από τα λάιμ και σβήνουμε τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με την κρέμα καρύδας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι. Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση του πιάτου το ρύζι και από πάνω τις γαρίδες μαζί με λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού εάν θέλουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!