Ζυμαρικά με μελιτζάνα και μοτσαρέλα
Ζυμαρικά με μελιτζάνα και μοτσαρέλα


Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

½ φλ. ελαιόλαδο

2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες σε μέγεθος κομμένες σε μικρούς κύβους

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Ένα κουτί φρέσκο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Ψιλοκομμένo φρέσκο βασιλικό

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 1

20 γρ. μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας, κομμένα στη μέση

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αρχικά, στόχος μας είναι να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες. Γι’αυτό το λόγο τις κόβετε σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος (κατσαρόλα, πλαστική λεκάνη, κλπ). Τις αλατίζετε και γεμίζετε το σκεύος με νερό. Αφήνετε, μάξιμουμ για μισή ώρα. Στη συνέχεια στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και τις πιέζετε με τα χέρια για να φύγει το αλατόνερο. Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας. Ανακατεύετε, μέχρι ν’αποκτήσουν ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα και μετά από 12-15 λεπτά τις βγάζετε και τις βάζετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το μαϊντανό καθώς και το σκόρδο. Ανακατεύετε, αφήνετε να μαραθούν για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε ξανά μέσα τις μελιτζάνες. Ρίχνετε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, το χυμό ντομάτας και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά από περίπου 10-11 λεπτά όταν θα είναι έτοιμες, σουρώνετε. Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας το τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε μέσα τις πένες και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τα μπαλάκια μοτσαρέλλας τα οποία έχετε κόψει στη μέση και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε στα πιάτα, εάν θέλετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!