Υλικά
300 γρ. μακαρόνια
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
Τριμμένη παρμεζάνα
4 κ. σούπας βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λ ή μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι γαρίδες δε θέλουν πολύ μαγείρεμα.
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω απλώνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και την τριμμένη παρμεζάνα.