Γαρίδες με σπαγγέτι
Γαρίδες με σπαγγέτι


Υλικά

300 γρ. μακαρόνια

1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες

3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού

Τριμμένη παρμεζάνα

4 κ. σούπας βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λ ή μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι γαρίδες δε θέλουν πολύ μαγείρεμα.

Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω απλώνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και την τριμμένη παρμεζάνα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!