Κοτόπουλο με πατάτες, ντοματίνια και ελιές
Κοτόπουλο με πατάτες, ντοματίνια και ελιές


Υλικά

500 γραμμάρια κοτόπουλο

500 γρ. πατάτες

1 κρεμμύδι

3-4 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας

5 ντοματίνια

1 κ. σούπας πράσινες ελιές

1 κ. σούπας μαύρες ελιές

Ρίγανη

Βασιλικός

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τα βότανα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ταψί.

Κόβουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και υο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος το αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε όλες τις ελιές και τις μισά ντοματίνια. Το βάζουμε ξανά στο φούρνο και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και οι πατάτες να είναι τρυφερές. Όταν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ντοματίνια.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!