Καλαμαράκια με ντομάτα και λευκό κρασί
Καλαμαράκια με ντομάτα και λευκό κρασί


Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

2 μέτριες ξεφλουδισμένες ντομάτες

1 φύλλο δάφνης

½ φλ. λευκό κρασί

¾ φλ. λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό τους. Τα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το λάδι. Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες λιωμένες και ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!