Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού


Υλικά για 8 άτομα

2 μέτρια κοτόπουλα (κομμένα σε κομμάτια)

3 φλιτζάνια κους-κους (μαροκινό, όχι το ζυμαρικό «κουσκουσάκι»)

1 κολοκύθα

4 μεγάλα καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

1 κονσέρβα ντοματάκια

3/4 του φλιτζανιού λάδι

4 φλιτζάνια ζωμό κότας

1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

1½ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ

1½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά (προαιρετικά)

3 μπαστουνάκια κανέλα

2½ κουταλάκια πιπέρι καγιέν

1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη (κρόκο)

2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο

Αλάτι, πιπέρι

2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κοτόπουλα και το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε όταν είναι έτοιμα και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και, μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέ­του­με το ζωμό που έχουμε κρατήσει μαζί με τα καρότα (κομμέ­να στα τέσσερα) και την κολοκύθα (ξεφλουδισμένη, ξεσπορια­σμένη, κομμένη σε κομμάτια πάχους 5 εκ.). Περιχύνουμε με το μέλι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να αρχίσουν να μαλακώ­νουν τα λαχανικά, περίπου για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώ­νου­με. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα και το αφήνουμε 3-5 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνου­με το κους-κους μαζί με βραστό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβί­ρου­με σε πιατέλα, βάζοντας το κους-κους στο κέντρο και γύρω-γύρω το κρέας και τα λαχανικά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!