Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα


Υλικά
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

1 ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βανίλια

2 αυγά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 συσκευασία με σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά ανακατέψτε το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και στο τέλος, τις σταγόνες σοκολάτας. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2ο

Με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίστε να παίρνετε τη ζύμη και να σχηματίζετε το κάθε μπισκότο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε έναν δίσκο ψησίματος και βάλτε πάνω τα μπισκότα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστών μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν απλωθούν - μία λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Βήμα 3ο

Αφήστε τα να ψηθούν για 11-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, περιμένετε πρώτα να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα και μετά μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα.

Extra tips

- Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι το βούτυρο να είναι εντελώς λιωμένο.

- Προσέξτε τον χρόνο ψησίματος. Για να γίνουν μαλακά τα μπισκότα, δεν πρέπει να τα παραψήσετε.

- Αν η ζύμη είναι υγρή και «κολλάει» στα χέρια σας, πιθανώς να χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι για να φουσκώσουν τα μπισκότα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!