Μοσχαράκι με κριθαράκι
Μοσχαράκι με κριθαράκι


Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σπάλα

300 γραμμάρια κριθαράκι

3 μεγάλα κρεμμύδια

3 καρότα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα καρότα για να τσιγαριστούν.

Βήμα 3ο

Ξεπλένετε καλά το μοσχάρι και το τσιγαρίζετε για πέντε, περίπου, λεπτά μαζί με τα λαχανικά.

Βήμα 4ο

Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά (εάν ο διακόπτης της κουζίνας έχει ένταση από 1 έως το 9, ρυθμίστε τον στο 3), σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Βήμα 5ο

Όσο σιγοβράζει το κρέας, φτιάχνετε το κριθαράκι. Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κριθαράκι για 5 λεπτά. Έπειτα το ξεπλένετε και το αφήνετε στην άκρη.

 

Βήμα 6ο

Μόλις βεβαιωθείτε πως έχει μαγειρευτεί καλά το κρέας, προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.

 

Το σερβίρετε ζεστό με κεφαλοτύρι ή τριμμένη φέτα και φρέσκο μαύρο πιπέρι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!