Ριζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και μπέικον
Ριζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και μπέικον


Υλικά

160 γραμμάρια ρύζι

140 γραμμάρια κολοκύθας

80 γραμμάρια μπέικον

25 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1/4 κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

25 ml λευκό κρασί

Ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και στη συνέχεια τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε προσεκτικά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Όταν το κρασί έχει εξατμιστεί τελείως, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να το ριζότο να έχει ετοιμαστεί.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


















Πώς θα ξεφουσκώσει η κοιλιά με 3 κινήσεις;