Ρυζοκροκέτες με τυριά και ζαμπόν
Ρυζοκροκέτες με τυριά και ζαμπόν


Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. ρύζι Καρολίνα

200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

50 γρ. έμενταλ

100 γρ. γραβιέρα

50 γρ. μετσοβόνε

2 αυγά

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Περίπου 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε αρκετό κρύο νερό με ελάχιστο αλάτι στη φωτιά και το ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πάρει βράση, για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και το λάδι, σε μια μεγάλη γαβάθα και τα αναμειγνύουμε καλά (το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες). Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα περνάμε μέσα από την τριμμένη φρυγανιά, τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο αραβοσιτέλαιο μέχρι να χρυσίσουν και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


















Τα ρούχα που πρέπει να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας τις κρύες μέρες του χειμώνα