Πίτσα με φέτα, ελιές, ντοματίνια και βασιλικό
Πίτσα με φέτα, ελιές, ντοματίνια και βασιλικό


Υλικά:

Για το ζυμάρι

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

400 ml χλιαρό νερό

1 κ.λ αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

3 κ.σ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

λίγη σάλτσα ντομάτας

250 γρ. φέτα

10 ντοματίνια

10 ελιές καλαμών

10 φύλλα βασιλικού (φρέσκα)

λίγο ελαιόλαδο

ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε μισή ποσότητα αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και σιγά-σιγά το νερό. Ανακάτευε σταδιακά και πρόσθετε εναλλάξ νερό και αλεύρι. Η ζύμη σου θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια.

Μπορεί να χρειαστείς λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι, ανάλογα το πόσο θα "πάρει". Γι'αυτό μη βιαστείς να βάλεις το αλεύρι με τη μία, γιατί μπορεί να σου σφίξει πολύ το ζυμάρι.

Αφού το ζυμώσεις και είναι έτοιμο, άσ'το μια ώρα σκεπασμένο με πετσέτα να φουσκώσει. Έπειτα, προθέρμανε το φούρνο σου στους 200 και σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι άπλωσε τη ζύμη.

Αν σου φαίνεται μεγάλη η ποσότητα της ζύμης, κόψε τη στη μέση και φύλαξε τη μισή στο ψυγείο.

Αφού απλώσεις το ζυμάρι σου στο ταψί, πάρε τη σάλτσα ντομάτας και άπλωσέ τη στο κέντρο της πίτσας. Έπειτα, πρόσθεσε τη ρίγανη, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη μισή ποσότητα φέτας.

Ψήσε για 20 λεπτά. Στο τέλος, πρόσθεσε την υπόλοιπη ποσότητα φέτας από πάνω, τα φύλλα του βασιλικού και ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Voila! Πανέτοιμη η πίτσα σου!

Bonus Tips

Μπορείς, αν θέλεις, να βάλεις όλη τη φέτα στο τέλος για να είναι ακόμα πιο φρέσκια και δροσερή η γεύση. Ακόμα αν στην πίτσα σου θέλεις και λίγο κρέας μπορείς να προσθέσεις και προσούτο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!