Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο


Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

2 ματσάκια βασιλικό

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

30 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

5 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.

2. Στο μεταξύ, πλένετε και στραγγίζετε καλά τον βασιλικό και τον βάζετε στο μπλέντερ ή στο γουδί μαζί με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.

3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτοντας από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα al pesto που φτιάξατε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!