Πίτα από ριγκατόνι
Πίτα από ριγκατόνι


Υλικά:

1 ππακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 βαζάκια σάλτσα

1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

μαύρες ελιές

2-3 στικ μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τα ριγκατόνι, σουρώστε τα και προσθέστε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, περάστε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι παρμεζάνα με τη σάλτσα. Προσθέστε την παρμεζάνα που έμεινε στα ριγκατόνι.

Σε ένα ταψί, φτιάξτε τα ριγκατόνι σε στρώματα και βάλτε τα όρθια γύρω γύρω μέχρι να γεμίσει το ταψί. Χύστε τη μισή σάλτσα και καλύψτε το όλο με διάφανη μεμβράνη. Κουνήστε το για να μεταφερθεί παντού η σάλτσα. Αφαιρέστε τη μεμβράνη, προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα και βάλτε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν το βγάλετε, προσθέστε τη μοτσαρέλα από πάνω.

Ξαναβάλτε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα. Όταν το βγάλετε, βάλτε τα στικ μοτσαρέλας και ξανά στο φούρνο, ίσα ίσα για να λιώσουν. Προσθέστε ροφέλες από ελιές στο τέλος για να μοιάζουν με ματάκια και σερβίρετε όταν κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κάνετε σε μικρά φορμάκια για να φτιάξετε ατομικές μερίδες για τα παιδιά και τους φίλους τους.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!