Σουφλέ λαχανικών
Σουφλέ λαχανικών


Υλικά για 1 πυρέξ

5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια

1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια

3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες

1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

3 αυγά

4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Απλώστε τις στο πυρέξ και ψήστε τις για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τις στο πυρέξ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το καλαμπόκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέστε τα τυριά.

Απλώστε πάνω από τις πατάτες το μίγμα των λαχανικών, απλώστε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίστε με τον βασιλικό.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Περιχύστε τα λαχανικά με το μίγμα. Απλώστε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!