Ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα
Ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα


Υλικά για 2 μερίδες
Ένα στήθος κοτόπουλο περίπου 500 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Και μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την άλμη: 1,2 λίτρα νερό
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αλάτι
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
1 κουταλάκι της σούπας χοντρό σπασμένο πιπέρι
3-4 κλωνάρια θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Γιατί ρυζοσαλάτα: 170 γραμμάρια καστανό ρύζι
Ένα αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μπόλικο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας λάδι
2 κλωνάρια θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τα περιττά λίπη χωρίζουμε τα δύο στήθη στα δύο και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα νερού, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το χοντροσπασμένο πιπέρι, τα κλωνάρια θυμάρι και τις σκελίδες σκόρδο. Αφήνουμε σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή την ηλεκτρική ψηστιέρα για να ψήσουμε το φιλέτο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την άλμη σκουπίζουμε την υγρασία και αλείφουμε με ένα πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φιλέτου με τα μπαχαρικά, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι.
Ψήνουμε στο γκριλ στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά.
Στο μεταξύ, βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε στο νερό, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Το καστανό ρύζι χρειάζεται τουλάχιστον τρία τέταρτα της ώρας για να βράσει και να είναι έτοιμο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φιλέτο κοτόπουλο με τη ρυζοσαλάτα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!