Σαλάτα με ρεβίθια
Σαλάτα με ρεβίθια


Υλικά
½  αγγούρι

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

200 γρ. ντοματίνια

1 πιπεριά τσίλι

2 φρέσκα κρεμμύδια

Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φύλλα δυόσμου και βασιλικού

Αλάτι

Πιπέρι

600 γρ. ρεβίθια κατεψυγμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει, προσθέτετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το αγγούρι σε μικρά κυβάκια  και τα βάζετε σ’ένα μπολ. Προσθέτετε την κάππαρη, τον χυμό από λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβετε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα βάζετε στο ίδιο μπολ. Κατόπιν, προσθέτετε τα ρεβίθια που έχουν κρυώσει και ανακατεύετε πολύ καλά.

Για το σερβίρισμα

Κόβετε 100 γραμμάρια φέτας σε κυβάκια και βάζετε στο μπολ λίγο δυόσμο και βασιλικό, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!