Πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Πατάτες φούρνου με μανιτάρια


Υλικά:

800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους

300 γρ κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

4-5 μανιτάρια πορτομπέλο

80 γρ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

θυμάρι ή ρίγανη

1 γεμάτο κ.γ κάρυ

1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας

50 γρ μουστάρδα πικάντικη

50 γρ μουστάρδα απαλή

χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)

300 ml βραστό νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα.

Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.

Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης

Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του καφέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο

Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!