Spring rolls
Spring rolls


Αυτά τα ρολάκια λαχανικών με dip ταχίνι είναι ένα από αυτά που ετοιμάζω σε λιγότερο από μισή ώρα και που… εξαφανίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Υλικά
Για 12 ρολάκια
3 φρέσκα φύλλα κρούστας
2 κούπες ανάμικτα λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια, πατάτα)*
αλάτι- πιπέρι
½ κ γλ κουρκουμά
3 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
για το dip
4 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
½ κ.γλ. μέλι

Tip 1:  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι λαχανικά έχεις στη κουζίνα σου (για παράδειγμα κρεμμύδι, πράσο, κουνουπίδι ή μπρόκολο)
Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι έτοιμα κομμένα λαχανικά που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Tip 3: Μπορείς να κόψεις τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες, ή σε πολύ μικρά καρεδάκια.

Δες πώς γίνονται τα Ρολάκια Λαχανικών & dip ταχινιού !

1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρω τα λαχανικά με το Παρθένο Σησαμέλαιο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τον κουρκουμά.
Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Θέλω απλά τα λαχανικά να καραμελώσουν.
2. Διπλώνω τα φύλλα κρούστας στη μέση. Τα διπλώνω και πάλι στη μέση, και έτσι κόβω κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια
3. Στη λεπτή άκρη του φύλλου βάζω 1-2 κ γλ  από τα λαχανικά, διπλώνω τις άκρες κατά μήκος και τυλίγω σε ρολάκι.
4. Τοποθετώ τα ρολάκια σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.

Μπορείς, αν θέλεις, να τηγανίσεις τα ρολάκια λαχανικών σε Παρθένο Σησαμέλαιο για λιγότερο από ένα λεπτό.

Πρόσεξε, η επιφάνειά τους να εφάπτεται στο λάδι και να είναι όσο πιο στεγνή γίνεται, έτσι ώστε να αποφύγεις το άφρισμα.

Μέχρι να γίνουν τα ρολάκια, ετοιμάζω το dip με το Μακεδονικό Ταχίνι προσθέτοντας όλα τα υλικά σ΄ ένα μπολ κι ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρω τα ρολάκια λαχανικών ζεστά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!