Έτσι θα βάψετε τα πασχαλινά αυγά
Έτσι θα βάψετε τα πασχαλινά αυγά


Tips για να πετύχετε το τέλειο κόκκινο!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Θέλουμε να είναι όλα έτοιμα για την κυριακάτικη μάχη τσουγκρίσματος, προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Κόκκινα, κίτρινα ή μπλε, ο στόχος για αυτή τη χρονιά θα είναι να πετύχουμε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το βασικό που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι η επιλογή των αυγών. Καλό θα είναι να διαλέξουμε τα πιο φρέσκα, μεγάλα και γερά. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά με κρύο νερό, μπορούμε να τα σκουπίσουμε με ένα χαρτί με λίγο ξύδι – με αυτόν τον τρόπο, δε θα έχουν επάνω τους σημάδια και η βαφή θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, έρχεται το βράσιμο. Καλό θα είναι να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο την προηγούμενη μέρα για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε μία μαλακή πετσέτα στην κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με κρύο νερό και βάζουμε μία μόνο στρώση αυγών. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Συνήθως επιλέγουμε μία βαφή εμπορίου, οπότε ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφού τελειώσουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και, για το γυάλισμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για το γυαλιστικό  που περιέχει το κουτί.

Τα αυγά μας είναι πανέτοιμα!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!