Καλαμάκια με spread αβοκάντο
Καλαμάκια με spread αβοκάντο


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΜΙΝΙ ΠΙΤΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ SPREAD ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
2 ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΩΡΙΜΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ
½ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΕΣΑΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κουρκουμα, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Έπειτα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Ρίχνουμε λιγο ελαιόλαδο στο λιωμένο βούτυρο για να πέσει η θερμοκρασία του, περιχύνουμε το κρέας, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε, για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί.

Για το spread αβοκάντο καθαρίζουμε τα ώριμα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, τη ντομάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε τις πίτες τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Εναλλακτικά βάζουμε τις πίτες σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 2-3 λεπτά.

Περνάμε το ψαρονέφρι στα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά, για 6-7 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε πάνω από τα καλαμάκια τις ψημένες πίτες για να πάρουν τη γεύση από το κρέας.

Σερβίρουμε τα καλαμάκια ψαρονέφρι με τις ψητές πίτες, προσθέτουμε το spread αβοκάντο και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλινδρο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!