Μάθε να φτιάχνεις σπιτική κέτσαπ για τα παιδιά- από τη διατροφολόγο Αλεξία Ποταμίτου
Μάθε να φτιάχνεις σπιτική κέτσαπ για τα παιδιά- από τη διατροφολόγο Αλεξία Ποταμίτου


Πολλές φορές όσο κι αν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από διάφορες <κακές> διατροφικές συνήθειες το περιβάλλον -περίγυρος ίσως να μην μας βοηθά. Γι αυτό και σήμερα ζητήσαμε από την διατροφολόγο να μας δώσει μια healthy συνταγή για κέτσαπ ώστε να μπορούμε να τη σερβίρουμε άφοβα στα παιδάκια αλλά και σε όλη την οικογένεια.  

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

2 κονσέρβες  ντομάτας ή 600ml φρέσκιες πολτοποιημένες ντομάτες
½ κρεμύδι ψιλοκομμένο
80 ml μηλόξυδο
2κ στέβια ή 1κ ζάχαρη καστανή
1κ πιπέρι  
1κ κανέλα
1κ σκόρδο (σκόνη)                                                          
1κ πιπέρι καγιέν
1κ αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, τα βράζετε και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα μπαχαρικά.  Ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.  Ανακατέψτε στο μπλέντερ το μίγμα. Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει σιγοβράστε την για ακόμα λίγο.  Τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι και βάλτε τη στο ψυγείο. Διατηρείται  για ένα μήνα.

 

Αλεξία Ποταμίτου

Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

www.potamitis.com.cy

​ ​


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!