ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


​Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και η Πρωτοχρονιά είναι συνδεδεμένη με το παραδοσιακό κόψιμο της βασιλόπιτας. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας έθιμο γι αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μία συνταγή ώστε να την απολαύσουνε άφοβα όλοι.  

ΥΛΙΚΑ

  • 450 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ
  • 100 ΓΡ. ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ
  • 1 Κ.Γ. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ
  • 1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 225 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
  • 2-2½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
  • 4 ΑΒΓΑ
  • 1/4 ΦΛ. ΓΑΛΑ
  • 1/2 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  • ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • 1½ ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
  • 1/2 ΦΛ. ΚΟΝΙΑΚ
  • 2 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
  • 300 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
  • 150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ  ΑΝΑΛΑΤΟ
  • 1½ – 2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
  • KΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ( ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ, ΜΥΡΤΙΛΛΑ)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το ρυζάλευρο, τον λιναρόσπορο το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το κονιάκ, τα τριμμένα αμύγδαλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη (με ρυζάλευρο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.
Aφού ψηθεί, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας το γλάσο με το φρέσκο τυρί κρέμα και στολίζουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους.chefonair.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!