'Εξυπνος συνδυασμός με φιλέτο ψαριού και φασόλια
'Εξυπνος συνδυασμός με φιλέτο ψαριού και φασόλια


Όλες μας γνωρίζουμε πως τα παιδιά μας στο άκουσμα να φάνε όσπρια αμέσως αντιδρούν. Γνωρίζουμε πως  διατροφή των παιδιών μας εμπλουτισμένη με όσπρια είναι μέγιστης σημασίας. Βρήκαμε λοιπόν ένα πολύ έξυπνο τρόπο έτσι ώστε να συνδυάσετε τα φασόλια με το φιλέτο ψαριού (φαγκρί, λαβράκι κτλ.) έτσι ώστε να είναι πιο δεκτικό από τους μικρούς. Εμείς επιλέξαμε αυτή τη συνταγή του σεφ Χάρη Θεοχάρους και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά: (για 4 μερίδες)

  • 800 γρ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε κομμάτια των 200γρ.
  • 300 γρ. φασόλια
  • 1 πατάτα κομμένη κύβους
  • 1 καρότο κομμένο κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένο κύβους
  • ελαιόλαδο
  • άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφόυ φουσκώσουμε τα φασόλια σε νερό για ένα βράδυ τα βράζουμε σε καθαρό νερό για 40 λεπτά περίπου. Έπειτα τους αλλάζουμε το νερό και τους προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και το σέλινο. Βράζουμε για ακόμα 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα φασόλια μαζλί με τα χόρτα

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το ψήνουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, πρώτα από τη μεριά του δέρματος. Το σερβίρουμε πάνω από τα φασόλια με άνηθο και ελειόλαδο.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!