Οι μαγικές μας πέντε αισθήσεις!!!!!
Οι μαγικές μας  πέντε αισθήσεις!!!!!


Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει και έχει συνειδητοποίηση πόσα  του προσφέρουν στη καθημερινότητα του οι πέντε αισθήσεις( εκτός τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας) σίγουρα απολαμβάνει την Ζωή περισσότερο από τον καθένα!!!

Ξέρει να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον εαυτό του!!!

Η ρουτίνα της καθημερινότητας και το συνεχές τρέξιμο για να προλάβεις πάντα κάτι.. δυστυχώς δεν αφήνουν το περιθώριο σε πολλούς να παραχωρήσουν έστω και δευτερόλεπτα για μια μικρή απόλαυση ... με το άγχος ότι θα βγουν εκτός προγραμματισμού!!! 

Προσωπικά από από μικρή , είχα αντιληφθεί ότι απολάμβανα να τροφοδοτούμε με ωραίες εικόνες.. πάντως είδους!

Μαγευόμουν από το ηλιοβασίλεμα , από την Ανατολή του Ηλίου , από μια αγριεμένη θάλασσα ... από την μυρωδιά του νυχτολούλουδο, από την μυρωδιά της αλμύρας που μας έλουζε ατέλειωτες καλοκαιρινές ώρες... από την μυρωδιά της Άνοιξης ( ακόμη και τώρα εδώ στα μακρινά μέρη που οι εποχές έχουν χαθεί στα χρόνια...υπάρχουν στιγμές που σταματώ παίρνω βαθιά ανάσα και λέω... αφήνοντας ένα παιδιάστικο χαμόγελο...μύρισε Άνοιξη)

Ζούσα ακούγοντας μουσική ακόμη και όταν διάβαζα.

Το μικρό ραδιοφωνάκι μου πάντα κάτι έπαιζε χαμηλόφωνα!

Όσο για την γεύση μου ικανοποιούνταν πάντα με κάτι λίγο αλλά ικανό να κάνουν πάρτι οι ορμόνες στον εγκέφαλο μου!!

Τις κουταλιές που όταν κλείνεις το στόμα κλείνεις μαζί και τα μάτια... Σίγουρα σας έχει συμβεί κάποια στιγμή!!!

Τώρα όσον αφορά την αφή είχα την τύχη η αγαπημένη μου μαμά να είναι μοδίστρα και στο σπίτι μας δίνανε και παίρνανε  τα υφάσματα, όποτε από μικρή έμαθα με ένα βλέμμα και ένα άγγιγμα να τα αναγνωρίζω. Γλιστρώντας απαλά τα χέρια μου από πάνω τους καταλάβαινα πιο με έκανε να το αγαπήσω και πιο από την στιγμή που θα με ανατριχιάζει δεν ήθελα να το ξαναδώ μπροστά μου -όχι να μου ράψει κάτι με εκειίο????Είχα και τα τυχερά μου με μαμά μοδίστρα 

Την επόμενη φορά που θα κάτσετε να φάτε όσο πεινασμένοι κι αν είστε δώστε λίγη παραπάνω σημασία στην μπουκιά σας.. 
Μασείστε αργά και προσπαθείτε να κάνετε ένα τεστ στην γεύση σας!

Όταν θα ξαναπιείτε ένα ποτήρι κρασί φέρτε το κοντά σας και απολαύστε την μυρωδιά του... και τίποτα να μην γνωρίζετε κάντε το !!!!Θα εντυπωσιαστείτε!!!!

Ενώ κάνετε τον περίπατο σας , σας συνεπάρει μια μυρωδιά σταματήστε και ψάχτε την από ποια γλάστρα η φράχτη έρχεστε…

Ακούστε μουσική οποία σας αρέσει η μουσική είναι παιδεία ,γαληνεύει το πνεύμα και επικοινωνεί πολιτισμούς ,χώρες και λαούς!!!Καντε ένα πείραμα:δοκιμάστε να ακούσετε είδη μουσικής που δεν γνωρίζατε η δεν σας ενδιεφέρουν ,ίσως τώρα κάτι ηχεί πιο ωραία σε σχέση με πριν!!!        

Μην φοβάστε μην αναβάλλεται μην βαριέστε να χαϊδέψετε εκτός από το κατοικίδιο σας ,που ζητιανεύει χωρίς σταματημό άλλο ένα σας χάδι,ακουμπήστε τα παιδιά σας τα παιδιά των φίλων σας χαιδεψτε τα μαλλάκια τους τις μπουκλιτσες τους, τα όμορφα προσωπάκια τους...μυρίστε την αθωότητα που κατακλύζει τα κορμάκια τους!!!!

.......Ακόμη και στην χειραψία, δώστε νόημα ,νιώσετε!!!

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταδίδονται είναι σπουδαία για την ψυχή μας!

Προσέχτε γιατί προδίδουν και πολλά για το τύπος είστε....ξέρω πολύ κόσμο που δίνει μεγάλη σημασία στην χειραψία!

Περάστε τα χέρια σας πάνω από έναν πίνακα ζωγραφικής που σας έχει εντυπωσιάσει κυλείστε τα δάχτυλα σας στον άγριο καμβά και νιώσετε με τι λεπτότητα χαράχτηκαν πάνω του τα διαφορά μηνύματα για τον καθένα σας ξεχωριστά!!!!!


Πριν πιείτε λοιπόν αύριο τον καφέ σας είτε τον λέτε Κυπριακό είτε Ελληνικό στην χόβολη η στο γκαζάκι φτιαγμένο , μυρίστε το χαρμάνι του.…

γιατί δεν ξέρεις ίσως θα τον ήθελες πιο δυνατό ,ίσως τελικά δεν σου θυμίζει τίποτα από καλό καφέ.…

Γιατί να συμβιβάζεσαι ;....Άλλαξε τον ΤΩΡΑ!!!!! 

Όταν ο καφές είναι καλός ....μοσχοβολάει οοολοοο το σπίτι!!!!!

Τα κορμιά και τα μαχαίρια Ελευθερία Αρβανιτακη 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!