10 top προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα
10 top προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα


Αίγινα: Το νησί του Αργοσαρωνικού που προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε
Η Αίγινα αποτελεί, αναμφίβολα, μία εύκολη λύση διακοπών, μιας και απέχει από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα από την πρωτεύουσα, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξουμε και βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να βρεθούμε σε ένα αληθινό νησί με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς ωστόσο να χάσουμε πολύτιμο χρόνο, τότε η Αίγινα είναι ο ιδανικός προορισμός για να γίνουν ακόμη πιο… απολαυστικά, τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Πρόκειται για ένα νησί, το οποίο μας υπόσχεται όλα όσα αναζητάμε για το Σαββατοκύριακό μας: Ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, διαδρομές στη φύση και δραστηριότητες. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας, έναν από τους πιο καλά διατηρημένους αρχαίους ναούς της πατρίδας μας, την επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και τη γευσιγνωσία, με το φιστίκι Αιγίνης να πρωταγωνιστεί, φυσικά στις επιλογές μας.

Παξοί: Το πανέμορφο «δίδυμο» νησιών του Ιονίου
Εάν ο παράδεισος υπήρχε σε καρτ ποστάλ, τότε σίγουρα θα απεικόνιζε το παραμυθένιο σκηνικό των Παξών, ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, που αποτελεί πραγματικό «στολίδι» για το Ιόνιο Πέλαγος. Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στο Ιόνιο, με γραφικά ψαροχώρια, μαγευτικές παραλίες και μία αίσθηση πολυτέλειας που είναι απόρροια της μοναδικής αύρας που αποπνέει το νησί. Πρωτεύουσα των Παξών και κεντρικό λιμάνι είναι ο Γάιος, όπου θα βρούμε πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή.

Μπορεί να φαίνεται ίσα-ίσα στον χάρτη, μιας και αποτελεί μία μικρή κουκίδα στα νησιά του Ιονίου, απέχοντας μόλις 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, στην πραγματικότητα όμως διαθέτει ένα μεγαλείο, που θα ανακαλύψουμε ξεκούραστα και απολαυστικά. Φυσικά, αν φτάσουμε, μέχρι τους Παξούς, μία μονοήμερη εξόρμηση απέναντι στους Αντίπαξους είναι must, καθώς οι δύο παραλίες που βρίσκονται εκεί, η «Βρίκα» και το «Βουτούμι», μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι, χάρη στο μοναδικό τρίπτυχο: Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος, πράσινο φόντο. Αυτά τα τρία στοιχεία, δημιουργούν μία μοναδική εικόνα που είναι βέβαιο πως θα μας συντροφεύει για μια ζωή, κάνοντας τις φετινές μας διακοπές, ανεξίτηλες στο χρόνο.

Πάρος: Ένα νησί, «σημείο αναφοράς» του Αιγαίου
Αν μιλάμε για το απόλυτο «Κυκλαδονήσι», με τις αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο, τότε είναι βέβαιο πως μιλάμε για την Πάρο. Ένα νησί, το οποίο ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά, την αυθεντικότητά του, τη γευστική γαστρονομία, τις δραστηριότητες που παρέχει, την πολιτιστική κληρονομιά, ακόμα και τα «ορεινά», μεσόγεια χωριά του. Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο, όχι άδικα, καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για τις διακοπές μας.

Η Πάρος, με δυο λόγια, αποτελεί μία ολοκληρωμένη καλοκαιρινή επιλογή, είτε πάρουμε το αεροπλάνο για να περάσουμε ένα γεμάτο τριήμερο, είτε το πλοίο της γραμμής για παραθερίσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι, ανακαλύπτοντας τα «μυστικά» της. Μοναδική προϋπόθεση, να την εμπιστευτούμε και να αφεθούμε στις μαγευτικές εικόνες, τα μοναδικά αρώματα και τις ανεπανάληπτες γεύσεις που θα μας χαρίσει η μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει.

Αλόννησος: Αυτό το νησί είναι το «μαργαριτάρι» του Βορείου Αιγαίου
Αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές και αγαπημένες Κυκλάδες, οι Σποράδες δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στα πυκνά δάση, τις μαγευτικές ακρογιαλιές, τους απόκρημνους κολπίσκους, τις υπέροχες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ειδυλλιακά τοπία και την ιδιαίτερη, νησιώτικη αρχιτεκτονική, που ενθουσιάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς εκδρομείς.

Συγκεκριμένα, η Αλόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ένα μέρος να περάσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Από πολλούς χαρακτηρίζεται «μεγάλος έρωτας», καθώς οι παραδεισένιες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων άγριας ομορφιάς, σαγηνεύουν τους πάντες και σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο μέρος των μικρών μας, για ατελείωτο παιχνίδι στα γαλαζοπράσινα νερά της, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ύδρα: Η «αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού»
Αναμφίβολα, κάθε νησί στην Ελλάδα είναι μια νέα αποκάλυψη, χάρη στη γοητεία, τη μοναδικότητα και την αύρα του, οι οποίες μας παρασέρνουν σε νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει ένα νησί μικρό, κοντινό και αρχοντικό, το οποίο είναι γνωστό ως η «Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού». Ο λόγος για την Ύδρα, ένα νησί το οποίο φημίζεται για τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά και τα στενά σοκάκια του, που θα μας γοητεύσουν και θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε, δεν είμαστε οι μόνοι που υμνούμε την αναμφισβήτητη ομορφιά του νησιού, το οποίο αγάπησαν και πολλοί διάσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Μαρία Κάλλας, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Γιώργος Σεφέρης.

Όσες ημέρες και αν αποφασίσουμε να αφιερώσουμε στο νησάκι αυτό, που βρίσκεται μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, ο «αέρας» που αποπνέει μέσα από τις βόλτες, τις ιστορικές περιηγήσεις και τις βουτιές στα γαλανά νερά, σίγουρα θα μας ανταμείψει, μεταφέροντάς μας μακριά από τους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης…

Ζάκυνθος: Παραλίες παγκοσμίου εμβέλειας
Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που απευθύνεται σε όλους! Τι σημαίνει αυτό; Μπορούν να την επισκεφτούν ζευγάρια, που θέλουν να δουν το μοναδικό Ναυάγιο και να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα στη Μπόχαλη, παρέες, που δεν βλέπουν την ώρα να διασκεδάσουν στα κλαμπ του νησιού, γνωρίζοντας τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες, καθώς και οικογένειες, που θέλουν να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τις βουτιές τους στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της.

Αναμφίβολα, το μεγάλο «ατού» του νησιού είναι οι μοναδικές του παραλίες, στις οποίες υπάρχει πιθανότητα να συναντήσει κάποιος και θαλάσσιες χελώνες, καρέτα-καρέτα. Είτε βρεθεί ο εκάστοτε επισκέπτης στην παραλία «Ναυάγιο- Γαλάζιες Σπηλιές», είτε στη «Μπανάνα», τον «Πόρτο Λιμνιώνα» και το «Πόρτο Ζόρο», ένα είναι το σίγουρο: Η ηρεμία της θάλασσας, η χαλάρωση στα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα και οι ατελείωτες βόλτες... θα συναρπάσουν κάθε επισκέπτη!

Νάξος: Ένα νησί που μαγεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες
H Νάξος είναι πόλος έλξης τουριστών, τόσο για την μακραίωνη ιστορία, τον πολιτισμό και την αστείρευτη μυθολογία της, όσο και για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της και τα γραφικά χωριά της, τα οποία αναμφισβήτητα αποτελούν το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού.

Ένας τόπος με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα, μεταξύ των οποίων η γραβιέρα Νάξου, το κεφαλοτύρι «αρσενικό», οι πατάτες, αλλά και το λικέρ κίτρου ή το ζαμπόνι. Διαθέτει μία μαγευτική ακτογραμμή, η οποία λόγω του μήκους της προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές, από οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες, μέχρι πιο απόμερες και ερημικές. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους, για τους οποίους η Νάξος θεωρείται ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές, καθώς όποιος βρεθεί στα σοκάκια του νησιού, απολαμβάνει έναν μοναδικό συνδυασμό ξεκούρασης και εξερεύνησης, που θα αφήσει ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Πάτμος: Η μυστικιστική ατμόσφαιρα ενός νησιού που μαγεύει τους πάντες
Για όσους οι διακοπές είναι άμεσα συνδεδεμένες με ανεμελιά, ξεκούραση, χαλάρωση και ηρεμία, τότε η Πάτμος θα γίνει σίγουρα ο αγαπημένος τους προορισμός, για να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις διακοπές τους.

Η Πάτμος είναι ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα, παγκοσμίως γνωστό για τη σημαντική θρησκευτική κληρονομία του, αλλά και για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία και το καλό φαγητό του. Θεωρείται το «ιερό νησί» της Ελλάδας, αλλά και ένα εκλεκτό κοσμοπολίτικο στέκι, διατηρώντας τη μοναδική, μυστικιστική σχεδόν ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει. Αποπνέει μία ιδιαίτερη αύρα, μέσα από τις γαλήνιες περιπλανήσεις στα μονοπάτια της ολόασπρης Χώρας, στο Κάστρο και στο λιμάνι της Σκάλας.

Άνδρος: Ένα νησί που συνδυάζει τη γαλήνη με την απλότητα
Εάν τα μακρινά ταξίδια δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για τις πιο αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, τότε η Άνδρος είναι -αναμφίβολα- ένας από τους πιο κατάλληλους προορισμούς, φέτος το καλοκαίρι. Ειδικά για εμάς, που η ηρεμία και η γαλήνη είναι το ζητούμενο των διακοπών μας, τότε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, είναι όσα ζητάμε.

Η Άνδρος είναι γνωστή για τις άγριες βουνοκορφές της, τις γόνιμες κοιλάδες, τα φαράγγια, τα ευεργετικά ρυάκια και τους αρχαίους πέτρινους μύλους. Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί που διαφέρει από τα υπόλοιπα, όντας φημισμένο για τις πολλές πηγές και την πλούσια βλάστησή του.

Λευκάδα: Το νησί που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές βουτιές
Για εμάς, που ενώ θέλουμε να βρεθούμε σε κάποιο από τα εξωτικά νησιά της χώρας μας, παράλληλα δεν αντέχουμε την ταλαιπωρία του πλοίου, τώρα που εκτός από εμάς υπάρχουν και τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς μας, υπάρχει η ιδανική λύση. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η Λευκάδα, μιας και είναι ένα από τα δύο νησιά στην Ελλάδα (μαζί με την Εύβοια), που μπορούμε να επισκεφτούμε εύκολα και άνετα με το αυτοκίνητό μας.

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί των Επτανήσων. Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα και Εγκρεμνοί είναι μόνο μερικές από τις μαγικές της παραλίες, με άρωμα Καραϊβικής και σφραγίδα ελληνική. Πρόκειται για ιδανικό προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια, χάρη στους ατελείωτους περιπάτους που θα κάνουμε περιπλανώμενοι στα καλντερίμια της πόλης, τα μικρά λιθόστρωτα δρομάκια, αλλά και τις πλατείες, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν άφοβα. Στα θετικά του νησιού, βεβαίως, συγκαταλέγονται και τα ιδανικά μέρη για οικογενειακές βουτιές, όπως οι παραλίες της Λυγιάς, της Νικιάνας, του Νυδριού και της Βασιλικής, όπου η θάλασσα είναι ήρεμη, έτσι ώστε το παιχνίδι να είναι ακίνδυνο, τόσο μέσα, όσο και έξω από το νερό, για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Το καλοκαίρι έφτασε, με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να ονειρευόμαστε ατελείωτες βόλτες ανάμεσα στα πεύκα και βουτιές στα καταγάλανα νερά, μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας. Άλλωστε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «συνταγή» της επιτυχίας για τις πιο αναπάντεχες καλοκαιρινές οικογενειακές αποδράσεις βρίσκεται στο τρίπτυχο: Καταγάλανα νερά, νόστιμα φαγητά και εύκολη πρόσβαση. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρούμε εκείνο το νησί, στο οποίο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε λίγες ημέρες μακριά από την κοσμοσυρροή, που παρατηρείται στα περισσότερα ελληνικά νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!