Τα 60's shorts επιστρέφουν!
Τα 60's shorts επιστρέφουν!


Αν αγαπάς το retro style, φέτος θα είναι το καλοκαίρι σου!

Όταν είδα το «Once Upon A Time In Hollywood», εκτός από τον συγκλονιστικό Brad Pitt κσι την ασύλληπτη σκηνή του πάνω στην ταράτσα να φτιάχνει την κεραία της τηλεόρασης, το μόνο που ήθελα στην πραγματικότητα ήταν να χαθώ για λίγο στη μόδα και τα απίστευτα retro looks των late 60s. Η Margot Robbie ως άλλη Sharon Tate παραδίδει μαθήματα στυλ, με τα ακραία mini φορέματα της, τις cowboy boots της και τα micro shorts της εποχής.

Φέτος, η ευχή μου εισακούστηκε και εκτός από το γενικότερο retro κλίμα, που έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, όλοι σχεδόν οι αγαπημένοι μας οίκοι επανέφεραν τα κοντά 60s shorts στις resort συλλογές τους για το 2023. Η Chanel παρουσίασε τα γνωστά της shorts suits σε άψογο tailoring και tweed υφάσματα, δίνοντας έμφαση στο χρώμα, ενώ ο οίκος Moschino απογείωσε το inspo της δεκαετίας με ένα τα πιο hot σορτσάκια, σε bold αποχρώσεις και γεωμετρικά patterns. Η Alessandra Rich μας έδωσε μία σειρά για σύγχρονες «Ινδιάνες», με boho αισθητική και knitted shorts. Πλεκτά items είδαμε και στον Paco Rabanne, ενώ ακόμη και new age brands, όπως ο οίκος Coperni, έβαλαν κοντά σορτς στη συλλογή τους, αλλά με minimal χαρακτήρα.

60s shorts: Πώς θα φορέσουμε από τώρα την τάση του επόμενου καλοκαιριού;
Όταν μιλάμε για shorts εμπνευσμένα από την δεκαετία του 60', αναφερόμαστε σε εκείνα τα στενά σορτσάκια, με την ψηλή μέση και το πολύ πλάγιο κόψιμο, που αναεβαίνει μέχρι τους γοφούς. Τολμηρό; Ίσως, ταιριάζει όμως τέλεια με τα cropped tops του καλοκαιριού, με τα φαρδιά σακάκια σου ή ένα πουκάμισο φορεμένο ανάλαφρα από πάνω σαν cardigan.

Αν και είναι μία τάση που είδαμε στις resort συλλογές για το 2023, εμείς μπορούμε να τη φορέσουμε ήδη από φέτος. Εγώ θα σε συμβούλευα να επενδύσεις σε ένα κομμάτι από μαλακό πλεκτό ύφασμα, όπως είναι το crochet, για να απογειώσεις τη retro διάθεση. Αν, μάλιστα, βρεις και ένα matching top στην ίδια ποιότητα και χρώμα, τότε θα έχεις το νέο αγαπημένο σου passé part tout σετάκι για τη σεζόν. Με flat σανδάλια ή ενημερωμένα platformed πέδιλα μπορεί να φορεθεί πρωί και βράδυ. Τα πιο ενημερωμένα fashion girls το φορούν ήδη στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!