Πώς θα φορέσεις το πορτοκαλί αυτό το καλοκαίρι;
Πώς θα φορέσεις το πορτοκαλί αυτό το καλοκαίρι;


Υπάρχει ένας νέος όρος στη μόδα που λέγεται “dopamine dressing”. Τι σημαίνει αυτό; Με πολύ απλά λόγια: τα ρούχα που μας κάνουν χαρούμενους. Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και διαφόρων δυσάρεστων ειδήσεων σε καθημερινό επίπεδο, η μόδα «αντιδράει». Η ανάγκη για διαφυγή είναι ίσως και το μεγαλύτερο trend της μόδας του 2022. Κάτι που επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της μόδας στις ζωές μας. Η μόδα ασκεί μεγάλη επιρροή στις ζωές μας, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε απόλυτα.

Αυτή η ανάγκη της μόδας για να μάς ανεβάσει τη διάθεση, λοιπόν, έχει φέρει στο προσκήνιο την τάση των έντονων χρωμάτων. Η άνοδος bold αποχρώσεων, όπως το πορτοκαλί, το φούξια, το τιρκουάζ και το πράσινο μεταξύ άλλων, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να φοράμε ρούχα που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Οι φωτεινές αποχρώσεις είναι κάτι σαν αντίδοτο στις «σκοτεινές» μέρες των lockdowns και των δυσάρεστων ειδήσεων, που μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα. Η μόδα, λοιπόν, έρχεται να αποτελέσει ένα μέσο διαφυγής και τα έντονα χρώματα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το καταφέρεις. Ένα από τα hero colors της καλοκαιρινής σεζόν, είναι το πορτοκαλί. Ένα αισιόδοξο και αρκετά fashionable χρώμα, που η μόδα «γιορτάζει» ήδη στις πασαρέλες και το street style. Αν θέλεις, λοιπόν, να πειραματιστείς με τα bold χρώματα, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, το πορτοκαλί είναι το τέλειο conversation starter.

Το sophistication συναντάει τη δημιουργικότητα στο όμορφο πορτοκαλί
Δημιουργικότητα, ενέργεια, αισιοδοξία, ενθουσιασμός. Αυτά είναι μερικά από τα συναισθήματα που συνδέσουν το πορτοκαλί με την ψυχολογία. Όσον αφορά, τη μόδα, το χρώμα αυτό αποπνέει ένταση, sophistication, δυναμισμό αλλά και versatility. Το πορτοκαλί μπορεί από τη μια να είναι το απόλυτο “mood booster”, αλλά ο λόγος που αποτελεί τάση δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει κάτι το οικείο με το πορτοκαλί, κάτι το heartwarming και το καθησυχαστικό που δεν μας προσφέρουν άλλες έντονες αποχρώσεις. Αυτό το κάνει αρκετά δημοφιλές, στη μόδα τουλάχιστον. Μιας και μέσα από τις διαφορετικές τονικότητές του, μπορούμε να δούμε το ευρύ φάσμα αυτού του χρώματος. Από τις πιο έντονες και φλούο σχεδόν τονικότητες, τις πιο «ζεστές» και «ήρεμες» μέχρι και αυτές όπως το burnt orange που είναι παραπλήσιες του καφέ, το πορτοκαλί αποδεικνύει το versatility του.

Πώς να το φορέσεις
Αυτό βλέπουμε και στις πασαρέλες, όπου οι οίκοι όπως ο Proenza Schouler, Michael Kors αλλά και Alexander McQueen, μεταξύ άλλων, δείχνουν τα variations του χρώματος αυτού. Ενώ, μέσω της street style μόδας αντιλαμβανόμαστε την «πολυχρηστικότητά» του στις εμφανίσεις μας. Από το γεγονός ότι ταιριάζει φανταστικά και με άλλες bold αποχρώσεις, αλλά και το ότι μπορεί να αποτελέσει κάτι σαν «ενδιάμεσο» χρώμα, συνδέοντας δυο άλλα χρώματα μαζί. Με λίγα λόγια, μόνο καφέ δεν ψήνει. Το πορτοκαλί είναι ο «άνθρωπος» για όλες τις δουλειές.

Μόνο του
Ένα τόσο εντυπωσιακό χρώμα, σαν το πορτοκαλί, μπορεί να «σταθεί» και μόνο του. Δοκίμασε το χρώμα αυτό, φορώντας το μόνο του, είτε μέσω ενός φορέματος, ενός co-ord σετ, κοστουμιού κ.ο.κ. Η μονοχρωμία είναι πάντα chic και με το χρώμα αυτό θα δημιουργήσεις τα πιο κομψά looks.

Πώς να φορέσεις το πορτοκαλί με άλλα χρώματα ή prints
Αν και «σταρ» από μόνο του, το πορτοκαλί πάει τέλεια και με άλλες έντονες αποχρώσεις αλλά και με prints. Ωραία matches είναι το πράσινο, το φούξια ακόμα και το μοβ, και όλες οι γήινες αποχρώσεις (μιας και είναι συγγενικές με το πορτοκαλί). Όσον αφορά τα prints, αν δεν είσαι σίγουρη αν ταιριάζει με το μοτίβο που θέλεις να φορέσεις, κάνε το εξής: φρόντισε το print να έχει «μέσα» το πορτοκαλί ή κάποια άλλη συγγενική απόχρωσή του (όπως το κόκκινο, το καφέ ή το κίτρινο).

Πορτοκαλί αξεσουάρ
Τα αξεσουάρ είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβεις το χρώμα αυτό στις εμφανίσεις σου. Ένα καπέλο, μια τσάντα, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα μαντήλι είναι φανταστικές επιλογές για εσένα που θέλεις να το φορέσεις, αλλά με μέτρο. Φυσικά, φανταστική επιλογή είναι και τα παπούτσια που θα προσφέρουν το τέλειο pop of color στις εμφανίσεις σου.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!