Πασχαλινές προετοιμασίες με τις κόρες μου: Η μυστική συνταγή μου για τσουρέκι και τα αυγά!
Πασχαλινές προετοιμασίες με τις κόρες μου: Η  μυστική συνταγή μου για τσουρέκι και τα αυγά!


Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και όπως σε κάθε σπίτι έτσι και στο δικό μας αρχίσαμε τις προετοιμασίες σιγά σιγά. Ιδιαίτερα όλες όσες έχουμε παιδάκια, καλό είναι να ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες μας από νωρίς για να αποφύγουμε να τα κάνουμε όλα μαζεμένα τις μέρες που θα είναι κλειστά και τα σχολεία!!

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε πολύ ωραίες ιδέες όπως για παράδειγμα, πώς να βάψω τα αυγά μας , ποια συνταγή θα εφαρμόσω για τα τσουρέκια καθώς και τι δώρα θα πάρω για τα βαφτιστήρια μου!!!

Πασχαλινά αυγά

Όσον αφορά τα Πασχαλινά αυγά, φέτος θα αρκεστώ σε φυσικό τρόπο και δεν θα χρησιμοποιήσω καθόλου τις βαφές του εμπορίου. Παντζάρι και κουρκουμά για να πετύχω κόκκινα και κίτρινα αυγά!!! 

Τσουρέκια

Για τα τσουρέκια που λατρεύουν η Φένια και η Νέλια έχω ήδη μία πανεύκολη συνταγή που συνηθίζω να κάνω και σας την προτείνω ανεπιφύλαχτα γιατί δεν χρειάζεται καθόλου ζύμωμα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!! Πέρα από το παραδοσιακό σχήμα των τσουρεκιών (την πλεξούδα) φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω ένα νέο σχέδιο κουνελάκι που είδα στο διαδίκτυο και  λάτρεψα, και που είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσει τις μικρές!!

Δώρα για το βαφτιστήρια

Ακόμη, όπως όλες οι νονές/νονοί, αυτή την περίοδο ψάχνουν για τα ωραιότερα δώρα για το βαφτιστήρι τους έτσι κι εγώ.Λαμπάδα με σοκολατένιο αυγό είναι απαραίτητα δώρα για το καθένα, ίσως και κάτι που θα επιλέξουνε τα ίδια!!

Θρησκευτική αξία

Κλείνοντας με το σημαντικότερο, επειδή το Πάσχα για μένα προσωπικά πέρα από τα σπιτικά εδέσματα και διακοσμήσεις, έχει τεράστια θρησκευτική αξία, επέλεξα για τις μικρές μου ένα καταπληκτικό βιβλίο που σας προτείνω να διαβάστε με τα παιδάκια σας. Μία καλή ιδέα για να τα βάλουμε στο πνεύμα των εορτών, ιδιαίτερα στις μέρες μας που κάθε θρησκευτική γιορτή απέκτησε μόνο εμπορική αξία!!!

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!