Tο καπιτονέ είναι η τάση του χειμώνα
Tο καπιτονέ είναι η τάση του χειμώνα


Καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει, θα αναζητάμε κομψές λύσεις που θα μας κρατήσουν ζεστές. Φέτος, υπάρχει μία τάση που αναμένεται να γίνει πολύ δημοφιλής και λέγεται: quilting.

Το Quilting, το οποίο είναι η διαδικασία ραφής δύο ή περισσοτέρων layers υφάσματος μαζί για να δημιουργηθεί ένα παχύτερο υλικό με επένδυση, μπορεί να χρονολογηθεί πίσω στην Αρχαία Αίγυπτο, αλλά ποτέ δεν ήταν πραγματικά στην πρώτη γραμμή των τάσεων. Είναι μια τεχνική ραπτικής που έχει περάσει σε διάφορους αιώνες και πολιτισμούς. Πρόκειται για το γνωστό μας καπιτονέ, το οποίο ήταν παντού.

Από τους πρώτους Αμερικανούς Amish μέχρι τον καναπέ της Elsa Schiaparelli και την iconic τσάντα Chanel, το quilting έχει ντύσει με τον δικό του χαρακτήρα μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στης μόδας – ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την συλλογή Viktor & Rolf autumn/winter 2006, όπου ένα μοντέλο περπάτησε φορώντας παλτό που έμοιαζε με πάπλωμα.

Πρόκειται για το καπιτονέ, ένα ζεστό ύφασμα το οποίο υιοθέτησαν πολλοί σχεδιαστές για αυτή την σεζόν, όμως πλέον δεν ράβει μόνο μπουφάν, αλλά και μίντι φούστες, παπούτσια και τσάντες και διχάζει με την αισθητική του. Τα καπιτονέ κομμάτια Bottega Veneta έχουν ήδη γίνει αντικείμενο λατρείας των fashionista. Εμείς θα το εντάξουμε στο στιλ μας μέσα από ένα stylish πανωφόρι.

Eσείς θα το δοκιμάζατε;

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!