Στο μαγευτικό Κidzania στο Ντουμπάι με τη Νέλια και τη Φένια
Στο μαγευτικό Κidzania στο Ντουμπάι με τη Νέλια και τη Φένια


Λένε πως όσο εμείς κάνουμε όνειρα ο Θεός γελάει μαζί μας, το πιστεύω αλλά και πάλι με το που ξύπνησα σήμερα και είδα όλη αυτή την ηλιοφάνεια με έπιασε μία νοσταλγία του καλοκαιριού. Ξεκίνησα ήδη να ονειρεύομαι τη στιγμή που θα φύγουμε για διακοπές. Δεν ξέρω γιατί, ίσως να είναι και ο τρόπος άμυνας μου για τον δύσκολο Μάιο που έχουμε κάθε χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ποιος ξέρει;;

Για να πάρω λοιπόν άμεσα μια δόση χαράς, κάθισα και χάζευα στον υπολογιστή μου περσινές καλοκαιρινές μας φωτογραφίες  και ξαφνικά έπεσα πάνω σ αυτές του Κidzania…ένας μαγικός παιδότοπος που κρύβει μεγάλη φιλοσοφία στην κατασκευή του. Τον είχαμε επισκεφθεί πέρσι στο Ντουμπάι , υπάρχει σε 20 χώρες παγκοσμίως και αν τυχόν «βρεθεί» κάποτε στο δρόμο σας αξίζει τόσο πολύ να τον επισκεφτείτε με τα μικρά σας.

Το kidzania είναι μια πόλη χτισμένη για τα παιδιά, με πλήρη κτίρια, πλακόστρωτα δρομάκια, οχήματα, και γενικά μία λειτουργική οικονομία που εμπεριέχει επώνυμες και κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες. Τα παιδιά έχουν να διαχειριστούν ένα χρηματικό ποσό (σε kidzania money) το οποίο τους δίνεται στην είσοδο. Το kidzania  επιτρέπει στα παιδιά να φορέσουν τις επίσημες στολές και να παίξουν τους αντίστοιχους ρόλους διεκπεραιώνοντας εργασίες με έναν διασκεδαστικό και ουσιώδη τρόπο. Όπως και στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά εκτελούν "θέσεις εργασίας" και είτε πληρώνονται για την εργασία τους (ως πυροσβέστης, γιατρός, αστυνομικός, δημοσιογράφος, αισθητικός, κλπ) ή πρέπει να πληρώσουν για να ψωνίσουν ή να ψυχαγωγηθούν. Στο τέλος του παιχνιδιού, ανάλογα με το πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματα τους μπορούν να εξαργυρώσουν ότι τους έμεινε από ένα toy store στην έξοδο.

Το Kidzania κατέχει μέχρι τώρα πάνω από 25 βραβεία καινοτομικής ιδέας!!

Εδώ η Φένια και η Νέλια σε διάφορους ρόλους..


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!