5 προορισμοί που αξίζει (και οικονομικά) να πας!
5 προορισμοί που αξίζει (και οικονομικά) να πας!


Λανθαρότε, Κανάρια Νησιά
Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κανάριων Νησιών Λανθαρότε είναι απ’ τους πιο value for money εξωτικούς προορισμούς. Το νησί συνδυάζει πάνω από 200 χλμ. ακτής, πρωτοποριακή τέχνη και μοναδικά ηφαιστειακά τοπία σ’ ένα οικονομικό πακέτο που συνοδεύεται από ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου εδώ ξεκινά από 12€ την ημέρα τον Μάιο. Με το αμάξι θα ταξιδέψετε μέχρι τους καλυμμένους με ηφαιστειακή τέφρα αμπελώνες της La Geria, θα θαυμάσετε τα κύματα που σκάνε στις σπηλιές των Los Hervideros, θα κάνετε βουτιά στους κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά του El Papagayo και θα διασχίσετε το διαστημικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου Timanfaya.

Η είσοδος στο εντυπωσιακό σπίτι του διάσημου ντόπιου καλλιτέχνη César Manrique, όπου η αρχιτεκτονική εμπνέεται από τις λάβες, αξίζει τα 8€ είσοδο. Θα βρείτε, όμως, στον δρόμο σας και αρκετές απίστευτες υπαίθριες γκαλερί για να περιηγηθείτε εντελώς δωρεάν.

Στο Λανθαρότε το σέρφινγκ είναι μεγάλη υπόθεση, και σε χωριά όπως η Caleta de Famara θα βρείτε σχολές όπως η Lanzasurf, που προσφέρει μαθήματα surf fitness προς 10€. Η διαμονή στα μοντέρνα διαμερίσματα δίπλα στην παραλία, που θα μοιραστείτε με άλλους φαν του σέρφινγκ, κοστίζει από 20€ το άτομο.

Μεξικό
Παρότι τα αεροπορικά εισιτήρια δεν θα σας έρθουν φθηνά, το Μεξικό είναι απ’ τις πιο value for money λύσεις για τους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν τη Λατινική Αμερική. Στην πόλη του Μεξικού θα περιπλανηθείτε σε ιστορικές γειτονιές όπως η Coyoacán, που διαθέτει εκπληκτικά μουσεία, μια εντυπωσιακή ποικιλία από καφέ και μια δημοφιλή αγορά όπου θα παζαρέψετε τιμές στα σουβενίρ και θα δοκιμάσετε μεξικάνικο street food (δοκιμάστε νοστιμότατα tostadas!). Η είσοδος για να θαυμάσετε τους θησαυρούς σε μουσεία όπως αυτό της προκολομβιανής τέχνης Anahuacalli κοστίζει περίπου 4€.

Μεξικανικές νοστιμιές θα βρείτε άφθονες στον δρόμο

Διαμονή, φαγητό και ποτά παραμένουν φθηνά και στην πλούσια σε χρώματα και ιστορία Oaxaca, μια πόλη γεμάτη πολιτιστικές και γαστριμαργικές απολαύσεις. Aν δεν υπάρχει κάποια cenote (υπόγεια λίμνη) στο κομμάτι που ταξιδεύετε, κατευθυνθείτε προς παραλία μεριά. Στο δημοφιλές Puerto Escondido θα βρείτε τροπικά hostel όπως το Tower Bridge λίγα λεπτά απ’ την παραλία – και με πισίνα. Θα σας κοστίσει περ. 8€ το κρεβάτι τον Μάιο.

Άγιος Δομίνικος
Φιλόξενοι κάτοικοι, λευκές αμμουδιές πλαισιωμένες από φοίνικες, πλούσια τροπικά δάση και χοροί στους ρυθμούς της μερένγκε προσφέρουν μαγευτικές στιγμές στον Άγιο Δομίνικο – είτε αναζητάτε έναν ρομαντικό προορισμό με το αμόρε σας, είτε έναν φθηνό προορισμό για οικοτουρισμό. Δοκιμάστε αυθεντικό ρούμι ή τη δημοφιλή ντόπια μπίρα Presidente σ’ ένα απ’ τα beach bars δίπλα στο κύμα, και απολαύστε πλούσιες δομινικανικές γεύσεις στα ντόπια comedor προς περίπου 5€. Oι μεταφορές με τα βανάκια guagua θα σας κοστίσουν λιγότερο από 1€ (διαπραγματευτείτε όμως την τιμή πριν μπείτε μέσα!).

Ανακαλύψτε τη Ciudad Colonial με την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα, ή χαθείτε στα μαγκρόβια δάση και τη φύση του Ακρωτηρίου Σαμανά. Μπορείτε να μείνετε πολύ κοντά στην παραλία σε ξενοδοχεία όπως το Hotel Maison Gautreaux προς 23€ το δίκλινο τον Δεκέμβριο.

Μαρόκο
Απ’ τις πολύβουες αγορές του Μαρακές στα ψαγμένα καφέ της Ταγγέρης και τα βερβέρικα χωριά στην οροσειρά του Άτλαντα, το κοσμοπολίτικο Μαρόκο είναι γεμάτο από γεύσεις και χρώματα που γαργαλάνε τις αισθήσεις. Tα ταξίδια με το τρένο εδώ είναι έμπιστα και οικονομικά. Το επτάωρο ταξίδι προς τη Φεζ Πρώτη Θέση (για να έχετε σίγουρα αιρκοντίσιον) θα σας κοστίσει περίπου 27€.

Το δίκλινο σ’ ένα ατμοσφαιρικό παραδοσιακό ριάντ, όπως το Dar El Yasmine στη μεντίνα της Φεζ, θα σας κοστίσει από 27€ τον Ιούνιο 2019. Η ατμόσφαιρα στα μεσαιωνικά σουκ είναι μεθυστική και το street food νοστιμότατο και πάμφθηνο (επιλέξτε με προσοχή!).

Aνακαλύψτε ακόμα την παραθαλάσσια Εσσαουίρα, από 7.5€ περ. με το λεωφορείο από το Μαρακές. Εδώ θα κάνετε χαλαρωτικές βόλτες δίπλα στις παραδοσιακές μπλε βαρκούλες, θα φωτογραφηθείτε με τις καμήλες δίπλα στο κύμα, και θα δείτε πού γυρίστηκαν γνωστές σκηνές της σειράς Game of Thrones.

Aν μένετε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή διαμέρισμα με κουζίνα καλύτερα ν’ αγοράσετε φρέσκο ψάρι απευθείας από κάποιον ψαρά. Ειδάλλως στα εστιατόρια μπορεί να το πληρώσετε αισθητά πιο ακριβά!

Ινδία
Τα καλά ξενοδοχεία και το shopping σε πόλεις όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι θα σας κοστίσουν επιπλέον αν δεν το ψάξετε, η αχανής Ινδία όμως συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες με budget. Το φαγητό του δρόμου παραμένει φθηνό και λιγουρευτό, και στα πιο οικονομικά στέκια της παραλίας Chaupati στο Μουμπάι θα σας κοστίσει από 3.5€. Μια διαδρομή με το ρίκσο στην πόλη ξεκινάει από 0,20€ περίπου.

Παραδεισένιες παραλίες της Γκόα, όπως η Aγκόντα, παραμένουν μια καλή επιλογή, αν προχωρήσετε όμως νοτιότερα προς τη δημοφιλή Πάλολεμ θα βρείτε ακόμα καλύτερες προσφορές στη διαμονή. Το ξενοδοχείο Magic World, πάνω στην παραλία, κοστίζει από 29€ τον Μάιο. Με τόσο φθηνές τιμές, γιατί να μην γευματίσετε λοιπόν και στα εστιατόρια των πεντάστερων resorts; Στην εξωτική Κεράλα, στα νότια της χώρας, θα βρείτε το Curries, όπου θα χορτάσετε γκουρμέ ντόπια πιάτα για λιγότερο από 30€ τα δύο άτομα.

Πηγή: scyscanner.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!