7 πλεξούδες που γίνονται αμέσως!
7 πλεξούδες που γίνονται αμέσως!


Οι ώρες που στεκόσουν μπροστά απ' τον καθρέπτη για να τελειοποιήσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στο χτένισμα μοιάζουν με μακρινό όνειρο, όταν γίνεσαι μαμά. Δυστυχώς, ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι απαιτήσεις πολλές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορείς να έχεις ένα σικάτο χτένισμα γρήγορα και απλά.

Σπαταλήστε λιγότερο από 10 λεπτά για να κάνετε μόνες σας αυτά τα καλοκαιρινά χτενίσματα με πλεξούδες.

2 πλεξούδες σε μία

Αρχικά, χτενίστε τα μαλλιά σας και φέρτε τα όλα στη μια πλευρά. Στη συνέχεια, χωρίστε σε δύο μέρη και ξεκινήστε να πλέκεται την κάθε μεριά. Όταν τελειώσετε την πρώτη, πλέκετε με την δεύτερη και σταθεροποιείτε με λαστιχάκι.

Πλεξούδα στεφάνι

Xρησιμοποιώντας μια χτένα, βουρτσίστε πολύ καλά τα μαλλιά σας και κάντε χωρίστρα στη μέση. Στη συνέχεια πλέξτε την κάθε πλευρά σε ψηλή κοτσίδα. Πιάστε την μία πλεξούδα και φέρτε την πάνω από το κεφάλι και στερεώστε την με φουρκέτες. Κατόπιν, πάρτε την άλλη πλεξούδα και φέρτε την από το κάτω μέρος του κεφαλιού και κατά τον ίδιο τρόπο στερεώστε με τσιμπιδάκια. Για να μην είναι η πλεξούδα-στεφάνι χαλαρή στο κεφάλι σας, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να την κάνετε σταθερή.

Πλεξούδα-φωλιά

Ξεχωρίστε 2 τούφες από τα μαλλιά σας και ενώστε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως όταν τα πιάνετε μισά πάνω-μισά κάτω και σταθεροποιήστε με λαστιχάκι. Στη συνέχεια, χωρίστε σε 3 μέρη και φτιάξτε τρεις διαφορετικές πλεξούδες, τις οποίες αργότερα πλέκετε μεταξύ τους. 

Κότσος με πλεξούδα

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το μόνο που χρειάζεται γι' αυτό το κομψό look είναι ένα μπομπάρι.  Πρώτα, θα πιάσετε τα μαλλιά σας σε ψηλή αλογοουρά με ένα σφιχτό λαστιχάκι. Στη συνέχεια, θα περάσετε το μπομπάρι στα μαλλιά σας και θα «ανοίξετε» την αλογοουρά έτσι ώστε να το καλύψει απ'όλες τις πλευρές στερεώνοντας με ένα άλλο λαστιχάκι. Με τις τούφες που περισσεύουν θα φτιάξετε δύο πλεξούδες και θα τις περάσετε γύρω από τον κότσο σαν στεφάνι και θα τις σταθεροποιήσετε με τσιμπιδάκια.

O κότσος της μαμάς

Αρχικά χωρίζετε τα μαλλιά σε δύο μέρη και τα πιάνετε σε δύο χαμηλές αλογοουρές στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Έπειτα, φτιάχνετε δύο πλεξούδες και στερεώνετε με λαστιχάκια. Τέλος φτιάχνετε ένα κότσο από τις δύο πλεξούδες, ξεκινώντας από την πρώτη. Την σταθεροποιείτε με τσιμπιδάκια και συνεχίζετε με τη δεύτερη κάνοντας το ίδιο. 

Kότσος τριαντάφυλλο

Κάντε μια χαλαρή, χαμηλή αλογοουρά και φτιάξτε μια πλεξούδα ψαροκόκαλο. Μετά, κάντε μια περιστροφή της πλεξούδας χαμηλά και φτιάξτε έναν κότσο τον οποίο θα σταθεροποιήσετε με τσιμπιδάκια. 

Πάνω-κάτω πλεξούδα

Σκύβετε το κεφάλι προς τα κάτω και φτιάχνετε μια πλεξούδα που να ξεκινάει απ΄το τέλος του σβέρκου προς τα πάνω. Έπειτα, στερεώνετε την πλεξούδα σε αλογοουρά με σφιχτό λαστιχάκι και φτιάχνετε στο πάνω μέρος τον κότσο της «τεμπέλας».

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!