23 Φεβρουαρίου- Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει στη Λευκωσία
23 Φεβρουαρίου- Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει στη Λευκωσία


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα πως ένα Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο παλιό κομμάτι της πόλης.

Το Μουσείο του Παραμυθιού ανοίγει τις πόρτες του και μας προσκαλεί στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Τα εγκαίνια του Μουσείου θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας Κος Κώστας Καδής στις 23 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Στόχος του Μουσείου του Παραμυθιού είναι η διάδοση και διάσωση της πολιτισμικής κληρονομάς των παραμυθιών, θρύλων, μύθων και παραδόσεων από την Κύπρο, την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, διασκεδάζοντας.

Γνωστά και άγνωστα παραμύθια, έργα τέχνης βασισμένα σε παραμύθια, σπάνια βιβλία, θεματικές εκθέσεις, μουσικές εμπνευσμένες ή γραμμένες για παραμύθια συναντιούνται σε ένα χώρο που φιλοδοξεί να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι στην παράδοση, τη ζωή και την ανθρώπινη ψυχή.

Στο Μουσείο του Παραμυθιού θα διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών, θεματικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις βασισμένες σε παραμύθια και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται στα παιδιά, στην οικογένεια, στα σχολεία και σε όσους αγαπούν τον κόσμο του παραμυθιού και της αφήγησης. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα εμψύχωσης με κέντρο βάρους πάντα το παραμύθι. Το Μουσείου του Παραμυθιού αποτελεί προέκταση των εργασιών του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, και βρίσκεται στην Γρανικού 32, περιοχή Πύλης Πάφου, σε ένα όμορφο διατηρητέο κτίριο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!