8 Ιαννουαρίου «Ο Καραγκιόζης Μάγειρας»
8 Ιαννουαρίου  «Ο Καραγκιόζης Μάγειρας»


Ο Καραγκιόζης και η παρέα του σε νέες μουσικές περιπέτειες, σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η παραδοσιακή κωμωδία του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Μάγειρας» παρουσιάζεται μαζί με ζωντανή μουσική που ειάγει πειραματικά πιο σύγχρονους ήχους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού! (Θοδωρής Κωστιδάκης ) και του Reggetiko Project (Σωκράτης Βότσκος, Θεόδωρος Κουμαρτζής, Λίνος Τζέλος, Νίκος Βαρελάς, Άντρη Ευριπίδη). Η απόδοση των παραδοσιακών τραγουδιών του θεάτρου σκιών γίνεται μέσα από μια δημιουργική πειραματική μίξη και αλληλεπίδραση μουσικών ερεθισμάτων από τη ρέγκε και τη τζαζ ως το ρεμπέτικο.

Σε αυτήν την κωμωδία ο Καραγκιόζης ανοίγει εστιατόριο μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Χατζηαβάτη. Αφού κλείσει συμφωνία με τη μουσική κομπανία που θα διασκεδάζει τους πελάτες του μαγαζιού, ο ίδιος αναλαμβάνει να εργαστεί ως μάγειρας. Στην προσπάθειά του να αποκρύψει απ’ όλους το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα από μαγειρική, επιδίδεται σε ιδιαίτερους ‘γαστριμαργικούς πειραματισμούς’ αλλά και επικύνδυνες γκάφες. Κάποια στιγμή, τα κατορθώματά του φτάνουν ως το Σαράι και τα αυτιά του Πασά, θέτοντας την επιχείρηση και τον ίδιο τον Καραγκιόζη σε κίνδυνο....

Οι Συντελεστές:

Θοδωρής Κωστιδάκης (ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!)
Καραγκιοζοπαίκτης, εμψυχωτής εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, με πατέρα Καραγκιοζοπαίκτη, από όπου και έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών. Το 2012 ίδρυσε στην Κύπρο, από κοινού με το Εργαστήρι Τέχνης και Θεάτρου “Arts and Moods”, το project «ΚαραγκιοΖΕΙΣ παντού!» με το οποίο εξερευνά την αλληλεπίδραση του θεάτρου σκιών με άλλες τέχνες όπως η μουσική, τα εικαστικά και η αφήγηση, παρουσιάζοντας παραστάσεις και εργαστήρια σε φεστιβάλ (Κύπρια 2016, Φεστιβάλ Αξιοθέας, The Yard Residency, PopUp Festival κ.ά.), μουσεία (Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Παιδικό Μουσείο Ρότα, Μουσείο Ζαμπέλα κ.ά.), χώρους τέχνης και εκπαίδευσης (Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Εργαστήρι Τέχνης Arts and Moods, Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης κ.ά.), δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Reggetiko Project
Το Reggetiko project αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις - αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της. Tο αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Πριν από δυόμιση χρόνια κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Music Conversations", την οποία παρουσίασε τον Οκτώβρη στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Freiburgh με αποκορύφωση τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ξαρκής στην Κύπρο τον Ιούλιο 2015 (ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις σε Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό). Ο δεύτερος δίσκος, με τον τίτλο Knot, κυκλοφόρησε το περασμένο Μάϊο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό GitarCafe της Κωνσταντινούπολης ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ρόδο, Χαλκίδα, Γρεβενά, Δράμα (Tentart Festival) και Symviosis festival (Μυτιλήνη).

Συμμετέχουν
Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Θεόδωρος Κουμαρτζής (μπαγλαμάς, μελόντικα), Λίνος Τζέλος (κιθάρα), Νίκος Βαρελάς (καχόν) και Άντρη Ευριπίδου (φωνή).


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!