μέχρι 30 Δεκεμβρίου «Ο Μολυβένιος» κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Δέντρο Λευκωσία
μέχρι 30 Δεκεμβρίου «Ο Μολυβένιος» κάθε Σάββατο και Κυριακή  στο θέατρο Δέντρο Λευκωσία


Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και χρώματα. Το μολυβένιο στρατιωτάκι από το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Δέντρο. Το Θέατρο Δέντρο βρίσκεται στην οδό Ενότητος 44 στην Παλουριώτισσα.

Η συγκινητική αυτή ιστορία, που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις σε μια μουσικοθεατρική διασκευή, η οποία αναφέρεται σε σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε όλοι.

Τα θέματα που αντιμετωπίζονται και βρίσκουν τη λύση τους μέσα από το μιούζικαλ, είναι ο εκφοβισμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αυτοθυσία και η αγάπη.

Οι δεκατρείς ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ρόλους χορεύουν, παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.

 

Μέσα από τη μουσική τους προσέγγιση, προσπαθούν να φτιάξουν μαθήματα τόσο για τη σημαντικότητα της καλοσύνης και της ομαδικότητας, αλλά και για τη σημασία της μουσικής στη ζωή μας. Κατά την διάρκεια της παράστασης, τα παιδιά θα ακούσουν διάφορα είδη μουσικής, από ποπ μέχρι τζαζ! Στόχος μας, να ψυχαγωγήσουμε αλλά και να διδάξουμε τους μικρούς μας φίλους μέσον του θεάματος.

Περίληψη:
Σε ένα παλιό Παιχνιδομάγαζο, κάποτε στο παρελθόν, ένας Τεχνίτης λιώνει ένα μεταλλικό κουτάλι και φτιάχνει δώδεκα στρατιωτάκια για να τα πουλήσει. Το υλικό, όμως, δεν φτάνει για να ολοκληρωθεί το τελευταίο στρατιωτάκι, έτσι αυτό έχει μόνο ένα πόδι. Ο Τεχνίτης στεναχωριέται που το στρατιωτάκι μένει ανολοκλήρωτο, για αυτό αποφασίζει να του δώσει τεράστια καρδιά και να τον κρατήσει στο Παιχνιδομάγαζό του! Τον ονομάζει Μολυβένιο. Στο Παιχνιδομάγαζο αυτό ζει και μια ομάδα παλιών παιχνιδιών: η Μπαλαρίνα, η Κουκλίτσα, οι τρείς πορσελάνινες Κούκλες, το Αγοράκι, το Αρκουδάκι, ο Καουμπόης και το Ναυτάκι, οι οποίοι γίνονται φίλοι με τον Μολυβένιο και τον καλοσωρίζουν στην παρέα τους. Στο Παιχνιδομάγαζο όμως, βρισκέται και ένα 'κακό' παιχνίδι, ο Τζάκ, ο οποίος ενοχλεί τα παιχνίδια και δεν τους αφήνει να τραγουδούν. Μία μέρα, ο Τζάκ τρομάξε τόσο πολύ την Μπαλαρίνα, που αυτή κλείστηκε στο μουσικό κουτί της και δεν έβγαινε πια. Ο Μολυβένιος, μέσα από διάφορες περιπέτειες, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να κάνει τον Τζάκ καλό, και να του μάθει πως να αγαπά! Θα τα καταφέρει άραγε ο Μολυβένιος να φέρει την ειρήνη στο Παιχνιδομάγαζο;

 

Παίζουν (αλφαβητική σειρά): Χρυσή Ανδρέου, Χριστίνα Κυριάκου, Χριστιάνα Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως
Συμμετέχουν: Ευανθία Ανδρέου, Χρυσοβαλάντω Ελευθερίου, Ξένια Κωνσταντίνου, Ιωάννα Μαρουλλή, Ελευθερία Νικολάου, Χριστίνα Παπαπολυβίου, Πωλίνα Πέτρου, Έμιλη Τσιάνου.
Σκηνοθεσία/Μουσική/Λιμπρέτο: Χρυσή Ανδρέου
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Χορογραφίες: Έλενα Κλάρκ
Ενδυματολόγος/Σκηνογράφος: Άντρια Ευαγόρου
Ενορχηστρώσεις: Γιάννος Μιχαήλ, Μάριος Χατζίκκος - MDL Studios
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!