5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις!
5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις!


Πολλές φορές πιστεύουμε πως γνωρίζουμε κάποιον καλά μέχρι που τελικά διαπιστώνεται το αντίθετο. Υπάρχουν άτομα που θα λέγαμε οτι είναι «ανοιχτά χαρτιά» και άλλα άτομα... που και μια ζωή ολόκληρη να περάσεις μαζί τους, πάντα θα σε εκπλήσσουν με την προσωπικότητα τους είτε θετικά, είτε όχι. Καταστάσεις και ανάγκες διαφοροποιούν την συμπεριφορά του κάθε ατόμου, ωστόσο η προσωπικότητα μένει κατα βάση σταθερή. Αν βρίσκεσαι στις αρχές της γνωριμίας σου με κάποιον, είτε είναι συνάδελφος, φίλος, σύντροφος, είναι καλό να έχεις μια όσο καλύτερη πρώτη μάτια γίνεται, από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Θα γλιτώσεις και χαμένο χρόνο και την απογοήτευση.

Ειδικοί ψυχολόγοι έχουν φτιάξει μια λίστα από ερωτήσεις, τις οποίες μπορείς να κανείς και να έχεις μια γενική ιδέα για το τι πρεσβεύουν οι άλλοι άνθρωποι. Τι αξίες έχουν, τι προτεραιότητες θέτουν, αλλά και πως αντιμετωπίζουν ανθρώπους και καταστάσεις. Σίγουρα όλα φαίνονται στην πράξη και μια γνωριμία θέλει τον χρόνο της, όμως οι παρακάτω ερωτήσεις μπορούν να σου δώσουν ένα πολύ ικανοποιητικό δείγμα, από το τι πρόκειται να γνωρίσεις... Ρωτήστε λοιπόν:

Ποιος πιστεύεις πως είναι ο άνθρωπος που σε γνωρίζει καλύτερα
Η απάντηση θα σας πει πολλά για την ειλικρίνεια και την προθυμία του ατόμου να δημιουργήσει στενές σχέσεις. Εάν για παράδειγμα σας απαντήσει πως η μητέρα τους, είναι αυτή που τους γνωρίζει καλύτερα, πιθανότατα να είναι ένας εσωστρεφής χαρακτήρας. Αν όμως σας απαντήσει πως οι φίλοι του, είναι εκείνοι που τον ξέρουν καλά, πιθανότατα μιλάτε με κάποιον που είναι πρόθυμος να δεθεί με ανθρώπους και να δημιουργήσει στενές σχέσεις.

Τι είναι αυτό που δεν θα μπορούσες ποτέ να πεις σε κάποιον άνθρωπο
Μια τέτοια ερώτηση μπορεί να φανερώσει και τα όρια του ανθρώπου που έχετε απέναντι σας. Κάτι για το οποίο εκείνος δεν θα ρωτούσε ποτέ τον άλλο, είναι και τα δικά του όρια, ή εκείνο το ευαίσθητο θέμα που προτιμά να κρατήσει ιδιωτικό και προσωπικό.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ζωή σου
Μπορείς αλλιώς να ρωτήσεις: «Για ποιο πράγμα από όλα όσα έχεις καταφέρει, είσαι πιο περήφανος και γιατί». Είναι η καλύτερη ερώτηση για να καταλάβετε πως ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας, αντιλαμβάνεται την επιτυχία και σε τι δίνει προτεραιότητα στη ζωή. Ακόμη μπορείτε να ρωτήσετε και το αντίθετο. Ποια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία τους στην ζωή και γιατί; Αυτή η ερώτηση έχεις επίσης να σας αποκαλύψει πολλά για το παρελθόν του, τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει αλλά και πως τα διαχειρίστηκε.

Τι θα άλλαζες τώρα στη ζωή σου;
Είναι μια παρά πολύ καλή ερώτηση για να καταλάβετε σε τι φάση της ζωή του βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τι προσδοκίες έχει, τι αλλαγές προσπαθεί να κάνει, αλλά και πως εσείς μπορείτε να συμβάλλεται στην ζωή του, προκειμένου να τον βοηθήσετε να πετύχει όσα επιθυμεί.

Τέλος μπορείτε να τον ρωτήσετε για την πιο ευτυχισμένη φάση της ζωής τους. Έτσι θα καταλάβετε τι είναι αυτό που του δίνει χαρά και τον γεμίζει συναισθηματικά. Προσοχή όμως γιατί όσο τα χρόνια περνούν, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των ανθρώπων αλλάζουν. Και κάτι που στο παρελθόν τους γέμιζε, μπορεί στο σήμερα να μην ισχύει...

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!