5+1 ενδείξεις ότι παραείσαι ευαίσθητη
5+1 ενδείξεις ότι παραείσαι ευαίσθητη


Σύμφωνα με νέα έρευνα, που υπογραμμίζει τα οφέλη του να διακατέχεται κανείς από πολλή ευαισθησία, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να ανακαλύψεις αν ανήκεις στην ομάδα των HSP.

Από μικρές μαθαίνουμε ότι πρέπει να είμαστε θαρραλέες, δυναμικές και έτοιμες να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Μεγαλώνοντας, ακούσαμε και άλλες απόψεις και θεωρίες από γυναίκες που πέτυχαν, χρησιμοποιώντας ως όπλο άλλες «υπερδυνάμεις» εξίσου μαγικές, όπως το υψηλό EQ και η υπερευαισθησία.

Το να είσαι υπερευαίσθητη δεν είναι ελάττωμα και ήρθε η ώρα να το απενοχοποιήσεις. Η συχνή εκδήλωση συναισθημάτων δείχνει ότι έχεις ενσυναίσθηση και καταλαβαίνεις τους άλλους. Τους ακούς, τους αφουγκράζεσαι, κατανοείς αυτό που νιώθουν και αυτό που βιώνεις εσύ μετά το αποδέχεσαι και δεν το απορρίπτεις.'

Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχουν λοιπόν 6 παράγοντες- κλειδιά για να καταλάβεις αν ανήκεις στην ομάδα που σε κάνει πιο δυνατό από τους άλλους ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal Of Personality Assessment, στηρίχθηκε σε 10.300 συμμετέχοντες ηλικίας 18 ως 87 χρονών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο με 60 χαρακτηριστικά, όπως είχαν προκύψει από άλλες έρευνες.

Η τελική ομαδοποίηση συμπεριλαμβάνει τους 6 βασικούς παράγοντες για να καταλάβεις αν είσαι ένα υπερευαίσθητο άτομο:

1. Συναισθηματική και φυσιολογική αντιδραστικότητα
Σε αυτή την περίπτωση, εξωτερικά ερεθίσματα και διάφοροι παράγοντες σε οδηγούν στην υπερευαισθησία και έχουν ως αποτέλεσμα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις όπως έντονο άγχος σε πολύ συχνή βάση.

2. Διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας
Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που έχουν αρχίσει να σε ενοχλούν τα δυνατά φώτα, οι έντονοι θόρυβοι, όπως και οι έντονες μυρωδιές.

3. Κοινωνικο- συναισθηματική ευαισθησία
Μπορείς πολύ εύκολα να διαβάσεις τα συναισθήματα των άλλων και είσαι σε θέση να αντιληφθείς πότε δεν είναι αληθινά και αυτό είναι μια πραγματική υπερδύναμη.

4. Αισθητηριακή ευαισθησία από εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα
Σε αυτή την περίπτωση, βρίσκεσαι σε ετοιμότητα για ό,τι παρατηρήσεις ότι συμβαίνει και αλλάζει στο σώμα σου, όπως οι καρδιακοί παλμοί ή η ξηροστομία.

5. Αισθητηριακή απόλαυση
Διακατέχεσαι από τα πιο θετικά συναισθήματα και βιώνεις έντονα έννοιες, όπως την αγάπη, την απόλαυση, την απόλυτη χαλάρωση.

6. Καλαίσθητη ευαισθησία
Μπορείς να εκτιμήσεις την τέχνη, τη μουσική, την ομορφιά, τη φύση σε ένα πιο βαθύ και συναισθηματικό επίπεδο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!