Τα ζώδια που δεν μπορούν να πουν όχι...
Τα ζώδια που δεν μπορούν να πουν όχι...


Νιώθεις πως μπορεί να είσαι το είδος του ατόμου που δεν ξέρει πώς να πει όχι; Όλοι έχουμε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, αλλά για μερικούς ανθρώπους, ειδικά για τα παρακάτω 6 ζώδια, η μέρα φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ, ακριβώς λόγω αυτής της αδυναμίας τους να πουν «thanks but no thanks».

Τα άτομα που δυσκολεύονται να αρνηθούν, ενώ μέσα τους πιέζονται, είναι τα άτομα που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους. Μπορεί να θέλεις ειλικρινά να βοηθήσεις την κολλητή, τη συνάδελφο, την αδελφή σου αλλά μερικές φορές όταν το κάνεις, καταλήγεις απλά να κάνεις κακό στον εαυτό σου. Ποια είναι όμως τα 6 ζώδια που αδυνατούν να πουν «όχι»;

Κριός
Οι Κριοί είναι εξαιρετικά έμπειροι στο multitasking και μισούν να μην έχουν τίποτα να κάνουν, οπότε συχνά ξεπερνούν τον εαυτό τους και δεν βαριούνται ποτέ. Δυστυχώς, όταν έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνει, μπορεί να ξεχάσει να φροντίσει τον εαυτό του. Μπορεί να ξεχάσει να φάει, να πείσει τον εαυτό του ότι δεν χρειάζεται ύπνο και αδυνατεί να αναγνωρίσει πότε χρειάζεται διάλειμμα. Ωστόσο, οι Κριοί δεν παραιτούνται και αν δεσμευτούν να κάνουν κάτι, θα το κάνουν.

Δίδυμοι
Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει όταν δεν λες και κανένα «όχι» είναι ότι μετά δεν έχεις αρκετό χρόνο. Οι Δίδυμοι είναι στα 6 ζώδια που τείνουν να μην έχουν ποτέ αρκετό χρόνο για να ελέγξουν για τυχόν λάθη ή να είναι στην ώρα τους. Προσπαθούν απλώς να κρατήσουν τους πάντες ευχαριστημένους, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να αποκτήσουν τη φήμη ότι είναι επιπόλαιοι ή ότι έχουν προβλήματα με τις προθεσμίες. Οι προθέσεις των Διδύμων είναι καλές, αλλά όταν έχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουν, κάπου το πράγμα θα στραβώσει.

Ζυγός
Οι Ζυγοί μισούν το να λένε σε κάποιον όχι, οπότε θα συμφωνήσουν να κάνουν κάτι για το οποίο μπορεί να μην έχουν χρόνο ή ακόμη και να μην ξέρουν πώς να το κάνουν. Αντί να είναι άμεσοι και να μπουν σε μια πιθανή σύγκρουση, οι Ζυγοί θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση μόνοι τους σε κάθε πρόβλημα ή απλά θα φύγει τελευταίος από το γραφείο για να ολοκληρώσει ένα project. Οι Ζυγοί βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα έχουν πετύχει τα πάντα στη λίστα τους.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι δεν θέλουν να απογοητεύσουν κανέναν, οπότε θα συνεχίσουν να συμφωνούν να κάνουν πράγματα ακόμη και όταν το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψει όταν δεν λένε όχι ποτέ, είναι ότι η λίστα με τις υποχρεώσεις τους, είναι σταθερά ατελείωτη. Συνεχίζουν να προσθέτουν πράγματα στο πρόγραμμά τους, μέχρι τελικής πτώσεως. Οι Αιγόκεροι λοιπόν συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 6 ζώδια και πρέπει να μάθουν να βάζουν τον εαυτό τους σε προτεραιότητα.

Υδροχόος
Ενώ οι Υδροχόοι μπορούν να πουν όχι, δεν το κάνουν όσο πρέπει γιατί τους αρέσει να δείχνουν στους άλλους πόσο ικανοί είναι. Ωστόσο όταν έχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουν, μερικές φορές η προσοχή τους απομακρύνεται από τα σημαντικά πράγματα. Όταν βέβαια η προσοχή τους είναι μοιρασμένη σε 100 μεριές, η ποιότητα σε ό,τι κάνουν δεν είναι και η καλύτερη. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να πουν «όχι», απλά θέλουν να είναι διπλωμάτες και να βοηθούν τους άλλους.

Ιχθύες
Οι Ιχθύες είναι εδώ για να βοηθήσουν! Αν κάποιος τους ζητήσει να κάνουν κάτι, οι Ιχθύες δεν θα το σκεφτούν καν δύο φορές – θα πουν ναι. Τείνουν να υποτιμούν τον χρόνο τους επειδή είναι ανιδιοτελείς και θέτουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Επειδή είναι ευαίσθητοι και ευσυγκίνητοι, δεν υπολογίζουν το χρόνο ή τη θυσία που θα χρειαστεί να κάνουν και βάζουν συνήθως τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Ακόμα κι αν πραγματικά νιώθουν άσχημα ή διαφωνούν, δεν μπορούν ούτε να ψελλίσουν όχι.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!