Το αγαπημένο σου χρώμα αποκαλύπτει την προσωπικότητά σου
Το αγαπημένο σου χρώμα αποκαλύπτει την προσωπικότητά σου


Συχνά αγνοούμε τον αντίκτυπο που έχει το αγαπημένο μας χρώμα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Είναι πολύ πιθανό, για παράδειγμα, να κάνουμε παρορμητικές αγορές εξαιτίας του, ενώ ακόμη και οι εταιρείες που επιλέγουμε, συχνά το χρησιμοποιούν για λόγους marketing.

Τι εννοούμε με αυτό: Brands που θέλουν να ταυτιστούν με την αξιοπιστία (Dell, HP, IBM), χρησιμοποιούν το μπλε. Εταιρείες που θέλουν να φανούν πιο fun (Fanta, Nickelodeon, Amazon) επιλέγουν το πορτοκαλί.

Η ψυχολογία των χρωμάτων χρησιμοποιείται παντού γύρω μας, με κάθε τρόπο. Και έρευνες που γίνονται ανά τα χρόνια (2010, 2014, 2015 και πιο πρόσφατα, το 2019) δείχνουν τι αποκαλύπτει το αγαπημένο μας για την προσωπικότητά μας.

Κόκκινο
Το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα, το οποίο συνδέεται με τον ενθουσιασμό, το πάθος, τον κίνδυνο και τη δάση. Πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν στις ιστοσελίδες τους για να τραβήξουν την προσοχή μας (“Αγοράστε τώρα”, για παράδειγμα) κι αυτό γιατί μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα και μας ενθαρρύνει.

Αν είναι το αγαπημένο μας χρώμα, πιθανότατα είμαστε άμεσοι, παρορμητικοί, λατρεύουμε την περιπέτεια και η πρώτη εντύπωση που δίνουμε, τρομάζει τους άλλους.

Πορτοκαλί
Το πορτοκαλί συχνά αναπαριστά τη δημιουργικότητα, την ευτυχία, την ελευθερία, την επιτυχία και την ισορροπία. Δεν έχει την ένταση του κόκκινου, αλλά μας προϊδεάζει για κάτι ενδιαφέρον.

Αν είναι το αγαπημένο μας χρώμα, πιθανότατα είμαστε γεμάτοι θετικοί ενέργεια, κοινωνικοί (μάλλον εξωστρεφείς), μας αρέσουν οι συζητήσεις με βάθος και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, ενώ όταν έρχεται η ώρα να δουλέψουμε, δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή μας.

Κίτρινο
Ευτυχία, θετικότητα, ζεστός καλοκαιρινός ήλιος – όλα αυτά μας θυμίζει το κίτρινο. Και τον θυμό, φυσικά, αφού είναι το χρώμα του.

Αν είναι το δικό μας αγαπημένο, μας χαρακτηρίζει η θετική ενέργεια και η αισιοδοξία, η αγάπη για την περιπέτεια και η τάση μας να ηρεμούμε τους γύρω μας.

Μπλε
Το μπλε δείχνει σταθερότητα και αρμονία, εμπιστοσύνη και ηρεμία. Αν είναι το αγαπημένο μας χρώμα, πιθανότατα είμαστε έμπιστοι, ευγενικοί, με ενσυναίσθηση και δυναμικοί, ήρεμοι άνθρωποι που βρίσκουμε εύκολα τρόπους να ξεπεράσουμε εμπόδια.

Πράσινο
Δύο από τα κυρίαρχα στοιχεία του κόσμου μας, έχουν το συγκεκριμένο χρώμα: η φύση και το χρήμα. Το πράσινο αναπαριστά την υγεία, τον πλούτο, την ευεξία, τη γενναιοδωρία αλλά και τη ζήλεια.

Αν είναι το αγαπημένο μας χρώμα, είμαστε πρακτικοί και προσγειωμένοι, μας αρέσει να δίνουμε συμβουλές και να βοηθάμε τους άλλους. Λατρεύουμε τη φύση και αναλύουμε τις καταστάσεις, πριν αποφασίσουμε να δράσουμε.

Μωβ
Το μωβ συχνά συνδέεται με κάτι βασιλικό, δυναμικό και προνομιούχο. Δεν αρέσει σε πολλούς, δίνει την αίσθηση της αλαζονείας. Αν, ωστόσο, είναι το δικό μας αγαπημένο, είμαστε ανεξάρτητοι, μας αρέσει απέχουμε από το πλήθος και να χαράζουμε τον δικό μας δρόμο, ενώ είμαστε δημιουργικοί.

Ροζ
Το ροζ συνδέεται με τη θηλυκότητα και την αγάπη, ενώ πολλοί το θεωρούν «χρώμα της ανωριμότητας». Θεωρείται πιο χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο, ενώ αν είναι το αγαπημένο μας, ο χαρακτήρας μας είναι πιο fun κι εμείς, αφελείς. Δινόμαστε εύκολα στους άλλους, εκφράζουμε τα συναισθήματά μας χωρίς φόβο και δεν είναι δύσκολο να πληγωθούμε.

Λευκό
Το λευκό συχνά ταυτίζεται με την αγνότητα και χρησιμοποιείται στο background για να δοθεί σε άλλα χρώματα η ένταση που τους αρμόζει. Αν είναι το αγαπημένο μας, είμαστε ήρεμοι και αθώοι, μας αρέσει η τάξη και η σκέψη μιας «νέας αρχής» μας φαίνεται πάντα ελκυστική.

Μαύρο
Το μαύρο μπορεί να σημαίνει τόσα: Από ένταση και μυστήριο, μέχρι σκοτάδι και δύναμη. Συνδέεται με τον θάνατο και τον θρήνο, αλλά και την πολυτέλεια.

Αν είναι το αγαπημένο μας χρώμα, πιθανότατα είμαστε παρορμητικοί, μας αρέσει να ρισκάρουμε και είμαστε διαρκώς σοβαροί. Εμπνέουμε εμπιστοσύνη και η παρουσία μας καθησυχάζει την ομάδα μας, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!