Πόσο διαφέρουν οι γυναίκες από τους άνδρες;
Πόσο διαφέρουν οι γυναίκες από τους άνδρες;


Έχετε εντοπίσει μάλλον πολλές διαφορές ανάμεσα στο πώς σκέφτεται και δρα ο γυναικείος και ανδρικός εγκέφαλος αλλά οι ερευνητές καταλήγουν στις παρακάτω διαφορές σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες που έχουν κάνει.

Τελικά, ισχύει ότι οι άνδρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη ή και συναντιούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν με πολλές ομοιότητες αλλά και τρομακτικές διαφορές;

Οι ερευνητές καταλήγουν στις 5 παρακάτω διαφορές των δύο φύλων, οι οποίες πηγάζουν από τη δομή του εγκεφάλου τους.

1. Το μέγεθος του ανδρικού εγκεφάλου είναι μεγαλύτερο από τον θηλυκό

Οι αρσενικοί εγκέφαλοι είναι κατά μέσο όρο 9-10% μεγαλύτεροι από τους θηλυκούς αλλά δεν περιλαμβάνουν περισσότερα κύτταρα. Ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο καλό για τη λειτουργία του γιατί σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει τη μετάδοση πληροφοριών. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο «σφιχτός», συνεπώς και πιο γρήγορος.

2. Οι γυναίκες έχουν πιο δραστήριο εγκέφαλο

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με μελέτη της ομάδας Amen Clinics, πολλές περιοχές του γυναικείου εγκεφάλου εμφανίζουν υψηλότερη δραστηριότητα συγκριτικά με τον ανδρικό εγκέφαλο. Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πιο «ήσυχος» και οι επιστήμονες δεν ξεχωρίζουν κάποιον ως προς τη λειτουργία του. Στην επίλυση προβλημάτων, οι άνδρες λειτουργούν πιο πρακτικά ενώ οι γυναίκες τείνουν να αναλύουν πολύ περισσότερο την κατάσταση.

3. Οι γυναίκες λειτουργούν πιο συναισθηματικά

Σύμφωνα με το Amen Clinics Study, ο εγκέφαλος μιας γυναίκας παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα σε συναισθηματικό επίπεδο σε σχέση με τον ανδρικό. Είναι πιο στοργικές και δένονται πιο εύκολα ενώ έχουν πολύ περισσότερη ενσυναίσθηση, μπαίνοντας για τα καλά στη θέση του άλλου. Η υψηλότερη συναισθηματική δραστηριότητα συνδέεται επίσης με αυξημένη πιθανότητα έντονοκαι κατάθλιψης.

4. Η διαίσθηση... υπόθεση του γυναικείου εγκεφάλου

Η διαίσθηση μιας γυναίκας «δεν πέφτει έξω» τις περισσότερες φορές. Η διαίσθηση βασίζεται στην ικανότητα του εγκεφάλου να εκτιμά στιγμιαία την κατάσταση και να λαμβάνει μια απόφαση βασισμένη στο ένστικτο του. Οι επιστήμονες έχουν κάνει μεγάλη έρευνα γι' αυτή τη διαπίστωση και καταλήγουν ότι εμφανίζουν σε γενικές γραμμές, περισσότερη διαίσθηση, ενσυναίσθηση και αυτοέλεγχο λόγω της αυξημένης ροής αίματος στον εγκέφαλο.

5. Ο εγκέφαλος των δύο φύλων ανταποκρίνεται διαφορετικά στο άγχος

Οι άνδρες μπροστά σε έναν κίνδυνο ή μία απιελή, αντιδρούν συνήθως μέσω του "fight or flight syndrome". Οι γυναίκες βάσει του εγεφάλου τους, υποτίθεται πως έχουν βρει μηχανισμούς για να το καταπολεμούν με μεγαλύτερη ευκολία, αναπτύσσοντας τεχνικές χαλάρωσης. Παρόλο που δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, οι ερευνητές καταλήγουν πως το γυναικείο φύλο αντιμετωπίζει πιο εύκολα μια στρεσογόνο περίοδο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!