Γιατί είναι καλό να διαβάζεις πριν κοιμηθείς;
Γιατί είναι καλό να διαβάζεις πριν κοιμηθείς;


Τι κάνουμε ακριβώς πριν τον ύπνο; Όσο κι αν θα θέλαμε να πούμε ότι διαλογιζόμαστε ή γράφουμε στα ημερολόγιά μας, πολλοί από εμάς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτές οι αξιοθαύμαστες δραστηριότητες πριν τον ύπνο δεν αποτελούν μέρος της νυχτερινής μας ρουτίνας.

Σύμφωνα με μια έρευνα που αναφέρθηκε μέσω του Sleep Foundation, περίπου τέσσερις στους 10 Αμερικανούς παίρνουν το τηλέφωνό τους στο κρεβάτι. Αυτό είναι ανησυχητικό επειδή ο χρόνος που περνάμε στην οθόνη ακριβώς πριν κοιμηθούμε έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την παραγωγή μελατονίνης και διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου.

Εάν λοιπόν ανήκετε στην πλειοψηφία που δεν ξεκουράζεται τα βράδια, υπάρχει μια παλιά μέθοδος ψυχαγωγίας η οποία μπορεί να βελτιώσει τις συνήθειές σας πριν τον ύπνο.

Όπως αποδεικνύεται, η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να είναι το φάρμακο που χρειάζεστε αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε τον ενοχλητικό συνάδελφό σας ή την αυριανή μεγάλη παρουσίαση. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Sussex, μόλις έξι λεπτά ανάγνωσης μείωσαν τα επίπεδα του στρες κατά 68%.

Δεν έχει σημασία τι διαβάζετε -αν πρόκειται για τον Χάρι Πότερ ή για τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Η ανάγνωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή απόσπαση της προσοχής, είναι μια διέγερση της φαντασίας, κάτι που σας προκαλεί να εισέλθετε σε μια αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης.

Εκτός όμως από τη μείωση του άγχους, το διάβασμα πριν τον ύπνο θα μπορούσε επίσης να σας δώσει μια απαραίτητη δημιουργική ώθηση. Για παράδειγμα η ανάγνωση μιας φανταστικής ιστορίας μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε πληροφορίες, να ασχοληθείτε με τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας για την επόμενη μέρα.

Εάν χρειάζεστε ακόμα ένα κίνητρο για να ξεκινήστε το διάβασμα πριν τον ύπνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι μερικά από τα πιο επιτυχημένα και δημιουργικά μυαλά της εποχής μας αντί να κοιτάζουν τις ιστορίες του Instagram ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι, διαβάζουν βιβλία. Το Insider απαριθμεί μερικά διάσημα ονόματα που διαβάζουν πριν κοιμηθούν, όπως η σχεδιάστρια μόδας Vera Wang, ο πρώην πρόεδρος Barack Obama και ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates.

Παρόλα αυτά αν δεν είστε έτοιμοι να αφοσιωθείτε σε ένα βιβλίο, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαβάσετε πιο σύντομα άρθρα περιοδικών. Και ποιος ξέρει, ίσως ένα διάλειμμα από την οθόνη μπορεί να σας οδηγήσει να βρείτε μια ιστορία που θα ερωτευτείτε. Και αλήθεια, υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό για να αποκοιμηθείτε;

Πηγή: jenny.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!