Πιο κοφτερό μυαλό μέσα σε τρεις μέρες!
Πιο κοφτερό μυαλό μέσα σε τρεις μέρες!


Το να μην κάνετε διανοητικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σαν να προσπαθείτε να γεμίσετε το αυτοκίνητό σας με βενζίνη ενώ οδηγείτε. Πρέπει να σταματήσετε και να σβήσετε τον κινητήρα για να ανεφοδιαστείτε.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επικεντρώνεται στη σκέψη βαθύτερου επιπέδου για περίπου 90 έως 120 λεπτά κάθε φορά και χρειάζεται ιδανικά 20 λεπτά ανάπαυσης.

Δείτε πως θα διατηρήσετε ομαλή την λειτουργία του εγκεφάλου και πώς θα αποκτήσετε πιο κοφτερό μυαλό.

Κοιτάξτε κάτι διαφορετικό

Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο ή ακόμα και μια εικόνα, έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να αποφορτιστεί. Οι ατέλειωτες ώρες μπροστά στην οθόνη (χωρίς να κοιτάτε πουθενά αλλού) το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν την αποδοτικότητα του μυαλού σας και να εξασθενούν την μνήμη.

Κάντε ένα διάλειμμα πέντε λεπτών - πέντε φορές

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα ο εγκέφαλός μας μπορεί να επαναφορτιστεί. Προσπαθήστε να κάνετε μικρά διαλείμματα έτσι ώστε να δίνετε χρόνο και ενέργεια στον εγκέφαλό σας για να είναι συγκεντρωμένος και να μπορεί να διεκπεραιώσει σωστά μια εργασία.

Οργανώστε τον χρόνο σας

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 25 έως 50 λεπτά και, στη συνέχεια, κάντε ένα μικρό διάλειμμα. Επαναλάβετε τέσσερις φορές και μετά κάντε ένα μεγάλο διάλειμμα. Επίσης δουλέψτε σε εντατικό ρυθμό για συγκεκριμένες ώρες (που θα ορίσετε) και βρείτε αυτές που θα βοηθήσουν το μυαλό σας να ξεκουραστεί πραγματικά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!