Αυτό είναι το μυστικό για να ζήσουν περισσότερο οι παππούδες
Αυτό είναι το μυστικό για να ζήσουν περισσότερο οι παππούδες


Οι παππούδες είναι εξαιρετικά σημαντικοί για κάθε οικογένεια, ειδικά για τις επόμενες γενιές, τα εγγόνια τους. Γι’ αυτό και όλοι μας θέλουμε να τους δούμε να ζουν πολύ και να απολαμβάνουν τις στιγμές τους μαζί μας και με τα παιδιά μας. Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτό; Μια πρόσφατη έρευνα λέει πως μπορούμε!

Σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Duke-NUS στη Σινγκαπούρη, οι ενήλικοι άνω των 60 που νιώθουν μοναξιά αφήνουν τον μάταιο τούτο κόσμο 5 ολόκληρα χρόνια πριν από εκείνους που δεν βιώνουν παρόμοια συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ραχούλ Μαχόλτρα, η μελέτη έδειξε ότι η μοναξιά επηρεάζει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των γηραιότερων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι μη αναστρέψιμο. Το αντίθετο, μάλιστα! Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάθε επίσκεψη στους παππούδες μετράει και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ίδα τους τη ζωή, όχι μόνο τη ποιότητα αλλά και το μήκος του νήματός της.

Πέρα απ’ το προσδόκιμο ζωής, η έρευνα έδειξε και πως οι γηραιότεροι ενήλικες που νιώθουν μόνοι, διακατέχονται από τρομερή ανασφάλεια για την υγεία τους, αλλά και την μελλοντική τους ικανότητα να φροντίσουν τον εαυτό τους, κάτι που τους προκαλεί τεράστιο άγχος και ζημιά στην ψυχική τους υγεία. Αυτό επηρεάζει μακροπρόθεσμνα και τη σωματική τους υγεία μετατρέποντας τη μοναξιά τους σε καθοριστικό παράγοντα για την επίσπευση του μοιραίου.

Τι άλλο μένει να πούμε, λοιπόν, εκτός απ’ το ότι – ειδικά μετά από τα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια της απομόνωσης λόγω πανδημίας – οφείλουμε να βάζουμε στην άκρη δουλειές και υποχρεώσεις και να βλέπουμε τους παππούδες συχνότερα. Είναι καλό τόσο για εμάς όσο και για εκείνους που αντλούν κυριολεκτικά ζωή από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Το λέει πλέον και η επιστήμη!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!