Πιο ευτυχισμένοι όσοι έχουν μεγαλώσει με αδελφή
Πιο ευτυχισμένοι όσοι έχουν μεγαλώσει με αδελφή


Αν έχεις ζήσει με την αδελφή σου στο ίδιο σπίτι, τότε μάλλον αντιμετωπίζεις με μια πιο αισιόδοξη ματιά τη ζωή.

Δεν έχω αδέλφια, δυστυχώς! Έχω, όμως, φίλους και φίλες που έχουν αδέλφια κι έχω ζηλέψει ουκ ολίγες φορές τη σχέση τους.

Εκείνοι μπορεί να με κοροϊδεύουν όταν τους λέω κάτι τέτοιο και να υποστηρίζουν πως ως μοναχοπαίδι έχω την ησυχία μου, όμως δεν είναι έτσι. Τους βλέπω πόσο υποστηρικτικοί είναι ο ένας με τον άλλον, πόσο ωραία περνούν μαζί και πόση πλάκα έχει όταν τσακώνονται. Διαπιστώνω, εν ολίγοις, πόσο ευτυχισμένοι είναι.

Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και μία έρευνα που διεξήχθη και υποστηρίζει πιο εξειδικευμένα ότι όσοι έχουν μεγαλώσει με αδελφή είναι και πιο χαρούμενοι άνθρωποι.

Η έρευνα για τα αδέλφια
Ερευνητές των Πανεπιστημίων Leicester De Montfort και Ulster της Βόρειας Ιρλανδίας μελέτησαν 570 ανθρώπους ηλικίας 17 ως 25 ετών. Τους έκαναν μια σειρά από ψυχολογικές ερωτήσεις για διάφορα θέματα που -μεταξύ άλλων- αφορούσαν και την ψυχική υγεία.

Από τα δεδομένα που συνελέγησαν φάνηκε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν μεγαλώσει με αδελφή ή αδελφές είχαν την άνεση να επικοινωνήσουν πιο ανοιχτά τα συναισθήματά τους και έδειχναν να έχουν μια πιο θετική οπτική για τη ζωή.

«Δύο αδελφές, αλλά και μία αδελφή προς τον αδελφό της φαίνεται να ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους στην οικογένεια. Η συναισθηματική έκφραση είναι θεμελιώδης για μια καλή ψυχική υγεία και το να έχει κάποιος αδελφή το προάγει αυτό μέσα στην οικογένεια», λέει ο καθηγητής Tony Cassidy στο Your Tango.

«Τα αγόρια έχουν την τάση να μη μιλούν. Αν μέσα στην οικογένεια υπάρχουν μόνο αγόρια, τότε σίγουρα επικρατεί μια ησυχία. Δεν μιλάνε. Αντίθετα, με μια αδελφή ανάμεσά τους ανοίγονται πιο εύκολα», συμπληρώνει ο Cassidy.

Καλοσύνη και γενναιοδωρία
Μιλώντας στο ABC News, η ερευνήτρια Laura Padilla-Walker, ανέφερε ότι «η αφοσίωση ανάμεσα στα αδέλφια κάθε φύλου συσχετίστηκε με λιγότερη ασυνέπεια και με καλές συμπεριφορές, όπως η ευγένεια και η γενναιοδωρία, ο εθελοντισμός και η παροχή βοήθειας σε άλλους ανθρώπους».

Και συνέχισε λέγοντας: «Συνήθως, τα αγόρια που έχουν μεγαλώσει με τις αδελφές τους έχουν ανεξάντλητη υπομονή. Ειδικά με τα κορίτσια τους. Εκτιμούν τις γυναίκες και κάνουν ειλικρινή προσπάθεια να τις καταλάβουν. Επηρεάζονται έντονα από αυτές».

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!