Η απώλεια βάρους είναι και θέμα ψυχολογίας
Η απώλεια βάρους είναι και θέμα ψυχολογίας


Για εκείνους που περνάνε ώρες στα γυμναστήρια, αποτελεί έκπληξη το να μάθουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν μπορούνε να χάσουν τα περιττά κιλά.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους χρησιμοποιούμε την αποφυγή για να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, εάν μια εργασία μας κάνει να νιώθουμε άγχος, μπορούμε να εξαλείψουμε το άγχος εάν εξαλείψουμε την εργασία - τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε την αναβλητικότητα και να είστε πιο παραγωγικοί, είναι να έχετε περισσότερη αυτο-συμπόνια και αυτο-ενσυναίσθηση.

Μάλιστα σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences , οι φοιτητές που συγχώρησαν τον εαυτό τους, στην πραγματικότητα καθυστερούσαν λιγότερο μετά στα μαθήματα.

Τώρα, αν το να χάσετε κιλά είναι ο στόχος σας - που απαιτεί δέσμευση, πειθαρχία, σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής - κορυφαίοι εκπαιδευτές και ειδικοί στον τομέα της υγείας θα σας πουν ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Η βελτίωση της νοοτροπίας σας είναι το πρώτο βήμα για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Εάν μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε ακόμα και εάν είχατε μια ημέρα όπου δεν ακολουθήσατε το διατροφικό σας πρόγραμμα, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να προχωρήσετε.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η αγάπη προς τον εαυτό μας συνδέεται άμεσα με τη βελτιωμένη υγεία, την ικανοποίηση της ζωής και την ευεξία και με τα χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.

Αυτή η συμβουλή μπορεί να εκπλήξει τους σκληροπυρηνικούς του γυμναστηρίου που πιστεύουν ότι πρέπει πραγματικά να είναι σκληροί με τον εαυτό τους για να δούνε αποτελέσματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτή την απώλεια, το να είστε απλώς ευγενικοί με τον εαυτό σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα.

Σκεφτείτε μια κατάσταση που σας έκανε να αισθανθείτε πόνο και γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας για να περιγράψετε την κατάσταση, αλλά χωρίς να κατηγορήσετε κανέναν – συμπεριλαμβανομένου εσάς τους ίδιους. Χρησιμοποιήστε αυτήν την άσκηση για να καλλιεργήσετε τα συναισθήματά σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!