2020, η χρονιά με το μεγαλύτερο άγχος για τους εργαζόμενους!
2020, η χρονιά με το μεγαλύτερο άγχος για τους εργαζόμενους!


Το 2020, ήταν αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη χρονιά εάν κρίνει κανείς από την ορμητική διάθεση, με την οποία η πανδημία εισέβαλε στη ζωή μας.

Μια νέα έρευνα επάνω στην ψυχική ευημερία των εργαζομένων ανά τον πλανήτη παρουσιάζει μια ανησυχητική αλήθεια, που μάλλον γνωρίζουμε όλοι από καιρό. Όπως διαπιστώθηκε, μέσα στο 2020 οι εργαζόμενοι εμφάνισαν περισσότερο άγχος από κάθε άλλη χρονιά.

Οι επιστήμονες συσχετίζουν φυσικά, αυτή την ανησυχητικά αυξητική τάση με τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στη ζωή μας, η οποία μας έκανε να αναμετρηθούμε με τις χειρότερες φοβίες μας. Συγκεκριμένα, από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις Η.Π.Α. και τον Καναδά παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα στρες με το 57% να δηλώνουν ότι το άγχος που τους κατέκλυζε στη δουλειά, ήταν υπερβολικό με αποτέλεσμα να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη σωματική τους υγεία.

Σύμφωνα με το Gallup's State of the Global Workplace 2021 report, εμφανίζεται αύξηση της τάξεως του 8% συγκριτικά με το 2019 αναφορικά με τα επίπεδα των στρεσογόνων παραγόντων επάνω στους υπαλλήλους σε χώρες όπου η πανδημία εμφάνισε το αποτύπωμά της. Το να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι όλα βρίσκονται κάτω από έλεγχο, ίσως είναι το κλειδί της ψυχικής τους θεραπείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Jim Harter.

Μια εποικοδομητική συζήτηση με τον εργοδότη, θα βοηθήσει σίγουρα τα άτομα αυτά ώστε να δαμάσουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα που είναι αλληλένδετα της εποχής, σημειώνουν οι ειδικοί. Όπως τονίζει ο Harter: "Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εργαζόμενοι ένιωσαν περισσότερο θυμό, λύπη και στεναχώρια μέσα στο 2020. Με όλες τις αλλαγές στο εργασιακό τους περιβάλλον, η επίδραση στη ζωή του καθενός ήταν άμεση. "Εξωτερικεύεται πολύς θυμός και εκτονώνεται συνήθως σε ένα περιβάλλον όπως το επαγγελματικό γιατί εκεί είναι πιο εύκολο".

Η λύση φυσικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες κρύβεται στην προσπάθεια του καθενός από εμάς να επιστρέψουμε όσο πιο ομαλά και σταδιακά γίνεται, στην κανονικότητά μας, όπως ορίζεται πλέον από τους όρους της πανδημίας που έχει αφήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό αποτύπωμα επάνω μας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!